Fjern mug og skimmel fra barnevognen

Fyld bedene med tulipaner

– REKLAME: Dette blogindlæg indeholder reklame for Champost og Fiskars –

HVORNÅR: oktober-december

Tidligere i oktober satte jeg 600 tulipanløg i de to bede i min forhave. Jeg må indrømme at jeg er blevet meget inspireret af engelske havemagasiner, som i foråret fremviser smukke ‘cottage gardens’ med bede fyldt til bristepunktet med tulipaner sirligt placeret i klynger af samme farve. Dette udtryk drømmer jeg om i min egen have, og derfor er der dette efterår blevet sat tulipanløg i massevis. Jeg har valgt at holde farverne i pink, hvide, abrikos og rødlige nuancer i det ene bed, og så er der gule, orange og røde farver i det andet bed.

Det føles lidt underligt resultatløst at gå og ordne haven på denne tid af året, fordi der er så længe til man ser udbyttet af sit arbejde. Men jeg er sikker på, at synet af de mange tulipaner bliver alt arbejdet og ventetiden værd! Jeg skal nok opdatere med billeder af bedet til foråret.

Jeg har allerede en del tulipaner  i min have og nyder dem hvert forår. De har dog indtil nu været placeret mere sporadisk i bedene så enkelte tulipaner poppede frem mellem de stauderne, hvilket også er rigtig smukt og måske et mere enkelt udtryk (og mere overskueligt at gå til). Så du behøver altså ikke gå ud og købe tulipanløg i hundredevis for at få de smukke blomster i haven.

I indlægget her deler jeg hvordan jeg gør mine stauderbede vinterklar og sætter tulipanløg.

 

Her finder du tulipanløg

Det er min erfaring at netto og Lidl har billige tulipanløg i august og september. Jeg har både i år og sidste år købt nogle derfra. Lidl har gerne tulipanløg i store poser med 50 stk. i for 65 kr. Det er en rigtig god pris. Hvis man søger nogle specifikke sorter så skal man forbi plantecentre som i det tidlige efterår bugner af blomsterløg. Byggemarkeder har dog også ofte et fint udvalg. Plantetorvet.dk kører ofte tilbud på blomsterløg løbende gennem efteråret, så hold øje på deres hjemmeside og tilmeld dig evt. deres nyhedsbrev.

Tips til tulipaner i haven

Man kan i princippet sætte tulipanløg helt indtil januar, men det er tvivlsomt om de så vil blomstre det år eller først det følgende år. Det ideelle er at sætte dem nu; i oktober og november. Jorden skal være kold. Hvis jorden er for varm vil løgene ikke begynde at sætte sig med rødder, men bare ligge og kan få sygdomme inden de begynder at sætte sig.

 

SÅDAN LÆGGER DU TULIPANLØG:

1) Start med at forberede bedet; lug ukrudt, kultiver jorden ved at vende lidt i den eller rive den og evt. bedets kanter så det står skarpt. Tulipanløg kan bedst lide at jorden er en smule løs. Når løgene er lagt i jorden vil jeg også foreslå man giver bedet et lag kompost eller jordforbedring. Jeg gør dette hvert forår og efterår i alle mine bede og gør dem på den måde klar til hhv. vinteren og den nye havesæson i foråret. Så står bedene pæne og tulipanerne har fået den gødning de skal have.

2) Når tulipanløgene skal man grave huller der har en dybde på 3 gange løgets højde (så de får jord svarende til 2  gange deres højde ovenpå). Du kan med fordel bruge en løglægger (laver både hul i jorden og placerer løget) eller løgpind (laver kun hullet) til at lette arbejdet. Jeg bruger sådan en de steder, hvor der ikke kan komme mange løg i jorden på en gang – f.eks. tæt på andre planter. Jeg er i min forhave gået efter et meget tæt udtryk med tulipaner og har derfor fortrinsvis gravet områder af i bedet med en spade, så de kan placeres i klynger. Sørg for at placere løget korrekt; toppen (spidsen) op og rødderne nedad.

3) Vent med at dække løgene med jord til alle er placeret, så du har styr på, hvor de står i forhold til hinanden. Når alle løg er placeret som du ønsker dækkes de med jord.

4) Slut gerne af med at give hele bedet et gavmildt lag kompost. Jeg bruger jordforbedring fra Champost.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjern mug og skimmel fra barnevognen