Nem hjemmelavet varm kakao

Skinnende ren porcelænsvask

Hvis man er indehaver af en gammeldags porcelænsvask, så ved man også, at der med tiden opstår misfarvninger og aflejringer på den. Dette opstår især som en ring omkring selve hanen og under sæbedispensere, hvor der ofte står en smule vand. Jeg er glad for at gøre mine vaske rene i eddike, men disse mørke aflejringer (se billederne) er umulige at komme til livs bare med eddike (som dog er aldeles effektiv til amaturet og rengøring af selve håndvasken).

I dette indlæg får du mine tips til at få din porcelænshåndvask skinnende ren!

Tid: Ca. 10-20 minutter (afhængig af omfang af misfarvninger)

Du skal bruge:

½ citron

Et par spsk groft salt

Klar eddike

Glasrens

Skuresvamp

Poleringsklud

 

Sådan gør du:

DE MEST MØRKE OG GENSTRIDIGE AFLEJRINGER: Påfør groft salt og gnid dette med den overskårne del af citronen mod misfarvningen. Afskyl med vand og aftør med viskestykke.

HVIDT KALK PÅ ARMATUR OG MINDRE KALKAFLEJRINGER/SNAVS: Påfør rigeligt med eddike på en skuresvamp. Den grove del kan benyttes på porcelænsdelen af vasken imens den bløde del bruges på armatur og evt. afløbsprop. Brug roterende bevægelser. Afskyl med vand og aftør med viskestykke. Puds armatur med en glasrens og poleringsklud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem hjemmelavet varm kakao