GRATIS: Min indkøbstracker til print

Grødsmoothie m. sødkartoffel, figen og banan (+6 mdr.)

Denne opskrift giver en lækker cremet og mættende grødsmoothie m. smag af sødkartoffel, figen og banan. Grøddelen består af havregryn, der blendes fint med sammen med frugten og den sødekartoffel, og derfor har en helt blød konsistens og dejlig mild smag.

Perfekt som mellemmåltid eller på tur.

Bananen kan eventuelt erstattes af mango.

Grødsmoothien kan eventuelt energiberiges med et par skefulde olie – f.eks. valnøddeolie eller hørfrøolie. Tilsæt det ved at røre det ud i gryden til sidst inden smoothien kommes på pose.

POSERNE jeg bruger her er genanvendelige klemmeposer af mærket Doodlebags.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på grødsmoothie m. skovbær og banan (5 x 100 ml smoothie)

Arbejdstid: 15 minutter

Anbefalet alder: Fra 4 mdr.

 

Ingredienser

100g sødkartoffel, skrællet og skåret i større stykker

5 dl vand

1½ dl havregryn

1 banan

5 tørrede figner (skær stilken fra)

 

Sådan gør du:

Kom sødkartoffel og figner i en lille gryde og dæk dem med vand.

Bring i kog, og kog til den sødekartoffel er mør. Tag gryden af varmen.

Hæld 3,5 dl af kogevandet fra i en kande eller skål. Det skal du bruge om lidt. Resten kasseres.

I gryden tilsætter du havregryn og banan, og blender det hele grundigt sammen med en stavblender. Konsistensen skal være helt fin og uden klumper eller store stykker havre.

Tilsæt herefter de 3,5 dl kogevand og rør det ud i grødmosen, så konsistensen bliver helt ensartet.

Smoothien er tynd i konsistensen. Det skal den være, da den tykner en smule, når den køler af.

Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.

Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn

4 kommentarer

  • Line

    Jeg oplever også at konsistensen ændrer sig ved nedfrysning. Mega træls, synes jeg.
    Har overvejet om det mon skyldes frugtsyre? Og om det måske vil kunnqre afhjælpes med Johannesbrødkernemel – bare en smule…
    Har du mon erfaring med det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line
      Ja konsistensen vil desværre ofte blive skilt ved frysning. Men jeg synes nu også de holder glimrende på køl, så det holder jeg mig til.
      Jeg tror det er grøden (grynene) der er skyld i at det skiller. De suger væske, og når de efter frysning tøer op igen, så tøer væsken op først og ender for sig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nurcan

    Hej spændende med den nye opskrift, håber lillemanden kan lide den. Jeg ville høre om grøden kan fryses ned ❤️

    Mvh
    Nurcan

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nurcan
      Håber den bliver en succes hos jer 🙂
      Den kan fryses ja, men grød risikerer desværre også at skille når det fryses. Jeg har lidt blandet erfaring med konsistensen efter frysning og anbefaler det derfor ikke længere på opskrifterne.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRATIS: Min indkøbstracker til print