Klatkager (+6 mdr.)

Budgetboller – morgenbrød til 52 øre

Spar både tiden og pengene på turen til bageren og server i stedet dit eget friskbagte morgenbrød i weekenden. Helt uden besvær, brug af røremaskine eller dej på køkkenbordet. Med denne opskrift tager det kun 5 minutter om aftenen at røre det lækreste morgenbrød sammen, og næste morgen er det klar på 20 minutter.

Modsat andre koldhævede opskrifter så baserer denne sig på de billigst mulige råvarer og indeholder ikke dyrt specialmel eller frø eller kerner. Du kan vælge blot at pensle dem med lidt mælk og drysse med havregryn (eller helt udelade dette…), men har du lidt birkes eller andet i køkkenskufferne, så drys det på toppen.

Inkl. ovntid har jeg udregnet en pris på 6,35 kr. for denne opskrift, svarende til en pris på 52 øre pr. morgenstykke.

Og så kan supermarkedets frostrundstykker (heller ikke de billigste af slagsen) altså ikke konkurrere med på prisen her. For slet ikke at tale om smagen – for se lige de her boller! Ingen vil tro at de har kostet så lidt at lave.

Opskrift på budgetboller (12 stk.)

Arbejdstid: 5 minutter om aftenen og 20 minutter om morgenen (inkl. bagetid)

 

Ingredienser

5 dl koldt vand

1/4 pk. gær (12g)

2 spsk sukker

1,25 dl finvalsede havregryn

10-11 dl hvedemel

1 tsk groft salt

Evt. lidt mælk eller æg at pensle med og frø/kerner at drysse på

 

Sådan gør du:

OM AFTENEN

Kom vand, gær og sukker i en stor dejskål og udrør gæret grundigt.

Tilsæt 5 dl hvedemel, salt og havregrynene og rør ud. Tilsæt herefter 5-6 dl hvedemel (imens du rører med en grydeske) til du har en fast, men klistret dej. Dejen skal ikke være for flydende, så den er en smule hård at røre i til sidst.

Dæk skålen med et viskestykke og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.

OM MORGENEN

Tænd din ovn på 215 grader varmluft.

Med to spiseskeer fanger du klumper af dejen fra skålen og placerer på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl evt. og drys med kerner, gryn eller frø.

Bag straks i ovnen i 12-14 minutter på den næstøverste ovnribbe.

 

10 kommentarer

  • Sif

    Hej,
    Vi har ikke varmluft i vores ovn. Kan man bruge alm. ovn? Hvis ja, hvad temp tænker du så? 🙈😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Det er lidt noget skidt at jeg har prøvet din opskrift. Nu får jeg ikke lov til at lade vær med at bage dem i weekenden, ifølge min mand 😂 Virkelig lækre og nemme boller. Også dagen efter, hvis der lige skulle være et par stykker til overs 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Emma
      Ja sikke da noget 🙂 ! Det er dog en “kritik” jeg gerne tager imod – skønt at de sådan hitter hos jer 🙂
      KH
      Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Kan du ligge et billede op af dejen i skålen, når du sætter den på køl? 😅 Tror mit blev alt for tørt trods 10 dl mel i alt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frida

    Kan man godt have dejen til at stå i køleskabet også bare bage lidt af gangen i løbet at en weekend ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Frida
      Det kan man sagtens 🙂 Beklager jeg først har set din kommentar nu.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Hej

    Hvor længe kan dejen holde sig på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Carina
      Jeg synes brød holder sig bedst på frys. De kan fryses i 3 mdr.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sjuzanna

    Lækker opskrift😊👌🏻 I slutningen skriver du man rvt kan pensle. Mit spørgsmål er derfor: pensle med hvad😊?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Du kan pensle med vand, æg eller mælk 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klatkager (+6 mdr.)