Aftensmadsretter under 35 kr.

Hovedrengøring: Opvaskemaskine

I opvaskemaskinen vil der samle sig rester af mad og det kan med tiden gå ud over maskinens evne til at vaske helt rent, og det kan også forårsage en dårlig lugt fra maskinen.

En jævnlig hovedrengøring af din opvaskemaskine sikrer at den vasker optimalt og at du undgår lugtgener eller at den med tiden melder fejlkoder pga. feks. stoppede sier.

I opvaskemaskinen vil problemerne oftest primært være fedtaflejringer og madrester samt kalk i varierende grad.

Nogle med svær grad af kalk i vandet (og hvor man har ladet stå til med rengøringen) vil opleve, at der i bunden af skuffer og kurve er dannet store hvid-orange plamager af kalk. Udover det ser knap så lækkert ud, så kan det gå ud over maskinens evne til at fordele vandet i maskinen. Her må man tage disse dele ud og lægge dem i blød i ren eddike og dernæst børste kalken løs med en opvaskebørste.

Jeg gør min opvaskemaskine hovedrent hver 3. måned, men i mellem rengøringerne skiller jeg ofte lige filteret og sierne ad og tørrer madrester væk. Det tager 2 minutter.

I dette indlæg kan du se, hvordan jeg gør maskinen hovedrent.

OBS: Tjek altid brugsanvisningen for din maskine om der er særlige forhold der gør sig gældende for rengøringen af den. Feks om der anbefales specifikke produkter eller frarådes specifikke midler.


Tid: ca. 30 minutter (+ den tid det tager at køre renseprogram til sidst)

Du skal bruge:

Koncentreret opvaskemiddel

Klar lagereddike

Universalrengøring

Opvaskemaskinerens

Rengøringsklude

Blød opvaskebørste

Tandbørste

Håndklæde

Køkkenrulle

Sådan gør du:

1. Sørg for at maskinen er slukket. Tjek for større madrester i maskinens bund og fjern dem evt. med et stykke køkkenrulle.

2. Klik afløbet fri indvendigt i maskinen og adskil finsi og grovsi fra hinanden. Frigør også spulearmen. Tør de værste madrester væk med køkkenrulle og læg så alle dele i blød i varmt vand tilsat opvaskemiddel. Køkkenvasken er oplagt til dette. Lad det ligge i blød imens du gør maskinen ren.

3. Lav en blanding af 2 liter varmt vand, 1 tsk opvaskemiddel og 1 dl klar lagereddike. Brug blandingen til at afvaske maskinens sider, bund, låge (vær særligt obs på kanterne hvor maskinen lukker til) samt hjørner og kanter omkring, hvor lågen hæfter på maskinen. Brug en blød opvaskebørste til at fordele og afvaske med, og en tandbørste til de mere snævre steder. Jeg lægger gerne lige et håndklæde ud under maskinens låge, så der ikke drypper sæbevand ud på gulvet (vi har trægulve). Vær også opmærksom på rengøring af området omkring afløbet i maskinen og tjek gerne med en hånd ned i det, at der ikke ligger madrester her.

4. Aftør herefter alle de områder du har vasket. Jeg bruger en microfiberklud.

5. Vask finsi, grovsi og spulearmen af så alle dele er helt rene og monter dem så igen. Sidder der madrester i hullerne af spulearmen, kan man bruge en trætandstik til forsigtigt at fjerne dem med.

6. Aftør maskinens front i en blanding af universalrengøring og vand.

7. Kør til slut en vask med et egnet produkt til maskinrens af opvaskemaskine. Jeg bruger et produkt fra neophos, som fjerner skjult kalk og fedt. Følg anvisningen på produktet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aftensmadsretter under 35 kr.