Grundopskrift: Brun sovs

Rengøring af emhætte

I emhætten samler der sig fedt og madrester fra madlavningen og filtrene i den bør rengøres jævnligt. Dette både af hygiejniske grunde, men især også fordi tilstoppede filtre forringer emhættens ydeevne, øger strømforbruget når den er i brug og i yderste konsekvens kan udgøre brandfare, hvis filteret stopper helt til.

OBS! Denne rengøringsguide er til filtre af aluminium eller stål. Jeg anbefaler ligesom mange andre lignende guides at man kommer filtrene i opvaskemaskine. Dette kan give misfarvninger på dem over tid, men har ingen betydning for deres funktion.

Jeg rengør filteret på min emhætte og selve emhætten sådan her hver 2. måned. På billederne i dette indlæg er der gået lidt længere tid og man kan dermed virkelig se, hvor meget der faktisk ophober sig. Det er en god idé jævnligt (feks en gang eller to om måneden) at blot tage filtrene af emhætten og komme dem i opvaskemaskinen.

 

Tid: 15 minutter

Du skal bruge:

Koncentreret opvaskemiddel

Blød køkkensvamp

Opvaskemaskine

Evt. en klud og lidt universalrengøringsmiddel til at rengøre emhættens udsugningsramme og overflader

 

Sådan gør du:

Afmonter filtrene i din emhætte. Dette gøres oftest blot med et lille klik.

Fordel opvaskemiddel på dem og fokuser på de områder der har store plamager af fedt. Fedt afviser og vand, og ved at fordele opvaskemiddel på denne måde, så binder fedtet sig til det og kan nemt skylles af. Kommer man meget beskidte filtre direkte i opvaskemaskine, så vil man ofte opleve at de kommer halv-beskidte ud igen.

Herefter kommes filtrene i opvaskemaskinen og kører et program sammen med den øvrige opvask.

Benyt imens et par minutter på at rengøre emhættens ramme omkring filtrene og støve den af.

Tør filterne helt af med et viskestykke. Lad dem evt. stå og tørre lidt på et viskestykke på køkkenbordet.

Herefter monteres (de nu helt rene!) filtre igen.

1 kommentar

  • Tim kilbak

    De skal direkte i opvaskemaskinen på skrappeste program og de bliver helt rene brug et bedre program eller rens din opvaskemaskine evt køb en ny og bedre

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grundopskrift: Brun sovs