Rengøring af emhætte

Middelhavsinspireret farsbrød

Farsbrød finder af og til vej til spisebordet hjemme hos os. Opskriften på dette mere smagfulde farsbrød har faktisk ligget i min skuffe i årevis, men den er aldrig blevet udgivet på min hjemmeside, fordi jeg har tænkt at farsbrød ikke er noget man i dag forbinder med “rigtig god mad”. Men det her smager VIRKELIG godt, og det er (uden at gøre en klassiker til skamme) ikke forloren hare, men middelhavsinspireret med masser af sommerlige krydderurter. Man kan også tilføje knust feta og hakket oliven til farsen, hvis man ønsker.

Jeg serverer farsbrødet med ovnbagte kartofler/gulerod/sød kartoffel, tzaziki og en grøn salat eller evt. tomatsalat til. Man kan udskifte rodfrugterne i fadet som man synes alt efter smag og indhold i køleskabet. Lidt rødløg i kvarte, der bages med i ovnen blandt kartoflerne, vil også være lækkert.

Opskrift på farsbrød (til 4 personer)

Arbejdstid: 15 minutters forberedelsestid + 25 minutters ovntid

 

Ingredienser

600g hakket grise-, kalve- eller lammekød (jeg bruger gerne gris/kalv)

1 stort løg

½ dl kraftig grøntsagsboullion (1/3 boullionterning blandet med ½ dl kogende vand – lad afkøle)

1 fed hvidløg, presset

1 æg

1-2 spsk hakkede friske krydderurter (f.eks. persille, timian, rosmarin og salvie – kombiner gerne flere)

½ dl finvalsede havregryn

½ dl rasp

½ dl mælk

½ tsk groft salt

Friskkværnet peber

1 pakke bacon i skiver

 

600g blandet kartofler og rodfrugter

2 spsk olivenolie

1 spsk tørret rosmarin/timian

Flagesalt

 

Sådan gør du:

Hak løget helt fint. Jeg plejer at blende det, så det får konsistens som fars og der ingen klumper er (så kommenterer mine børn ikke på at der er løg i..).

Kom fars, løg, hvidløg, krydderurter, havregryn, æg, rasp, mælk, boullionvand, salt og friskkværnet peber i en stor skål og rør det hele grundigt sammen.

Form dit farsbrød i et fad (mit her er 33 cm langt) og klip baconskiverne over på midten (så de er halvt så lange som i pakken) og fordel dem henover.

Skær kartofler og andre rodfrugter i ønsket størrelse og vend dem med olie/salt/tørrede krydderier og fordel i fadet omkring farsbrødet.

Lad dit farsbrød trække i køleskabet eller kom det i ovnen med det samme.

Det skal have ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft, men man kan for en sikkerheds skyld lige tjekke med et stegetermometer. Det skal op på 80 grader for at have fået nok. Tjek altid i den tykkeste del af farsbrødet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rengøring af emhætte