Middelhavsinspireret farsbrød

Lys roulade (grundopskrift)

Her får du opskriften på den skønneste og mest luftige og lette roulade – præcis som min mormor laver den!

Roulade er i min optik en “overset” kage, og den tager sig da heller ikke umiddelbart ud af meget. Til gengæld er det en kage der er meget nem og hurtig at bage, som kan laves i næsten uanede smagskombinationer og som ligger dejligt let i maven. Det er sådan en kage, som man altid godt lige kan tage et stykke mere af.

Hvis det du forbinder med roulade er de oversøde og tørre af slagsen som findes i langtidsholdbare vakuumindpakket versioner i supermarkedet, så skal du altså give den hjemmebagte version her en chance. Du vil ikke fortryde det.

Rouladen her er med jordbærmarmelade og rabarberkompot, og så er den toppet med flødeskum og friske jordbær. Du kan dog komme lige det du ønsker i din roulade og du kan også vælge at toppe den med mousse eller et drys flormelis.

Opskrift på lys roulade (nok til 10 personer – kan evt. deles i to mindre roulader som på billedet her)

Arbejdstid: 15-20 minutter + bagetid (i alt 30 minutter alt inkl.)

 

Ingredienser

3 æg

175g sukker

1 tsk vaniljepulver

75g hvedemel

25g kartoffelmel

1 tsk bagepulver

 

Sukker til at drysse med

Valgfrit fyld til din roulade; det kan være bær, marmelade, mousse og flødeskum

 

Sådan gør du:

Æg og sukker piskes længe så det bliver lyst og luftigt.

De tørre ingredienser afvejes og blandes godt sammen og sigtes herefter i dejen af 3-4 omgange. Vend dejen forsigtigt sammen, så du ikke slår luften ud af den.

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i et stort rektangel svarende til bagepapiret, men lad 1-2 cm af kanten på bagepapiret være fri hele vejen rundt.

Bag straks i midten af en forvarmet ovn (210 grader almindelig ovnvarme – ikke varmluft!) i 7-10 minutter til den begynder at tage farve. Den må endelig ikke få for meget.

Tag ud af ovnen og dæk straks med et rent viskestykke, så dampen holdes inde på din rouladebund, og den ikke bliver sprød/hård.

Find et rent stykke bagepapir frem og læg det på dit køkkenbord og drys det jævnt med sukker. Når din rouladebund har kølet et par minutter (så den er håndterbar) vender du den med toppen nedad på det sukkerdryssede bagepapir, så den nu ligger i mellem de to stykker bagepapir. Læg et opvredet viskestykke (så det er fugtigt) øverst og lad nu din rouladebund afkøle helt.

Fjern det våde viskestykke og træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af bunden.

Fordel det ønskede fyld jævnt over hele bunden og rul så din roulade på den lange led ved hjælp af bagepapiret nederst. Brug bagepapiret til at ‘løfte’ rouladen imens du ruller den sammen til den klassiske rouladeform.

Skær endeskiverne af, så din roulade får pæne afslutninger, og del den nu i to lidt mindre roulader. Pynt dem begge efter ønske eller frys den ene ned uden pynt (så er der nem kage en anden gang).

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Middelhavsinspireret farsbrød