4 x aller første madpakke (baby 12 mdr.)

Halm mellem jordbærplanterne

Halm mellem jordbærplanterne er et af mine tricks til en god jordbærhøst. Man får både bedre og mere lækre jordbær på denne måde!

Halmen har flere funktioner:

  • Den fungerer som bunddække der holder hæmmer lyset til ukrudtsspirer og dermed standser ukrudtets vækst
  • Den holder på fugten i jorden i tørre perioder
  • Den løfter de modnende jordbær fri af jorden, hvorved man undgår bærrene bliver beskidte eller mugner/får skimmel på den side der vender mod jorden

Halmen lægges ud mellem planterne i slutningen af maj, når bedet/jorden omkring planterne er luget godt i bund. Jeg er forsigtig når jeg luger i jordbærbedet, da planterne har et ret følsomt rodnet. Når du lægger halmen ud er det selvfølgelig vigtigt, at du sikrer dig at selve jordbærplanterne kan få luft og lys. De må endelig ikke dækkes af halmen.

Den får lov at ligge til slutningen af august. Gerne et par uger efter at de sidste bær er høstet. Herefter fjerner jeg halmen, luger jorden godt igennem og sætter eventuelt nye friske planter i bedet. Jeg slutter af med at give bedet godt med kompost eller jordforbedring, så planterne næres til den kommende sæson. Jordbærplanterne gødes nemlig bedst i efteråret og skal slet ikke gødes om foråret. Gør man det vil planten producere flere blade fremfor sætte blomster til bær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x aller første madpakke (baby 12 mdr.)