Halm mellem jordbærplanterne

5 minutters rengøring: Badeværelse/Toilet

I indlægget her kan du få inspiration til, hvordan du kan give et mindre toiletrum/badeværelse en hurtig rengøring, der sikrer at det fremstår hygiejnisk og præsentabelt. Denne rutine tager mig ikke mere end 5 minutter (hvis altså børnene kan lade mig være i fred om projektet imens…).

Fokus er på overflader og de områder der samler lugtgener, og så bruger jeg simple – men effektive – rengøringsmidler, som alle typisk har.

Rengøringsrutinen her er især oplagt til det toilet, som familien og især børnene hyppigst bruger i løbet af dagen. Det bliver bare mere “snusket”, når småbørn selv går på toilet, vasker hænder osv.

Jeg giver dette rum i vores hus denne rengøring 2 gange ugentligt. På den måde er det altid nogenlunde pænt.

 

Du skal bruge:

Vådservietter eller toiletpapir

Rengøringsklud

Rengøringssvamp

Poleringsklud/viskestykke

WC-rens

Universalrengøring (gerne på spray)

Klar eddike

Glasspray

 

MIN RUTINE:

1. Påføre toiletrens i toiletkummen.

2. Spray universalrengøring på toilettets overflade: omkring udtræksknap, toiletbræt (begge sider) og låg og langs cisternen ved brættet. Aftør med toiletpapir eller vådserviet. Start ved udtræksknappen og bevæg dig mod de mere bakteriefyldte områder (toiletbrættet) til sidst.

3. Aftør (porcelæns)vasken i klar eddike med en blød svamp og tør over med vand og klud. Ved anden type vask – benyt egnet rengøringsmiddel.

4. Puds glas og armatur med glasspray.

5. Vrid din klud op i vand. Aftør øvrige overflader med universalspray. Slut af med gulvet omkring toilettet.

Derudover udskifter jeg også gerne håndklædet ved vasken. Det gør jeg hver 2. dag.

 

Brug den samme klud

ET TRICK er at du faktisk kun behøver én klud til håndvask, øvrige overflader og til slut gulvet. Blot du rengør i denne rækkefølge. Start altid med det område der er mindst beskidt (færrest bakterier) og slut af det sted der er mest udsat for bakterier.

Rengøringsklude der bruges her bør vaskes ved 90 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halm mellem jordbærplanterne