Kylling og bambusskud i gul karry
Denne hverdagsret er både budgetvenlig, nem at tilberede i en travl hverdag og en rigtig børnefamilieret.
Jeg foreslår, at man bruger 400g kylling i opskriften, men det kan snildt sættes ned til langt mindre kød ved at man tilføjer store stykker squash, 1 dåse vandkanstanjer, peberfrugt i tern eller lign. Kylling kan også erstattes af grisekød.
SERVERINGSFORSLAG: Jeg serverer retten med ris, naanbrød, æbletern og ananas til. Man kan også sætte peanuts, kokosmel og rosiner på bordet, som man kan bruge som topping.
Opskriften er beregnet på 2 voksne og 2 børn under 10 år.
Opskrift på kylling og bambusskud i gul karry (til 4 personer)
Arbejdstid: 25 minutter
Ingredienser
1 lille løg, hakket groft
2 tsk stødt sød karry
1 tsk stødt gurkemeje
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
400g kylling eller grisekød i strimler
1 dåse babymajskolber, drænet for vand og skåret i grove stykker
1 dåse bambusskud, drænet for vand
1 dåse kokosmælk
2 spsk smagsneutral olie
Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
TIP! Sæt vand over til dine ris og kog dem imens du laver retten. Nedenstående tager ca. den tid det tager at varme vand til ris, koge dem og lade dem trække.
Varm en gryde (str. 3 liter) op og tilsæt olie samt det hakkede løg. Lad stege ved medium-høj varme til løget bliver klart i farven og tilsæt så alle de stødte krydderier imens du vender i i løgene og rører på bunden af gryden.
Tilsæt herefter kylling og lad det brune godt af, hvorefter du tilsætter babymajs og bambusskud. Rør godt i retten imens det hele tager farve og skru så ned for komfuret til lav-medium varme. Tilsæt kokosmælken og lad det hele simre under et let løftet låg i 5-8 minutter. Forbered evt. tilbehør imens (lun brød, skær æbletern mv.).
Ingen kommentarer endnu