Kylling og bambusskud i gul karry

Tre nemme og smukke salater til køkkenhaven

– INDEHOLDER REKLAME FOR FANTASTISKE FRØ –

Salater er helt klar en af de afgrøder jeg anbefaler, at man giver sig i kast med i begynder-køkkenhaven.

Det er nemt at finde plads til og kan i en altanhave også snildt dyrkes i krukke. Derudover er salat simpelt at dyrke, giver stort udbytte og noget man dagligt vil føle gavn af at være selvforsynende med. Salater er heller ikke ret modtagelige overfor sygdomme, men sneglene elsker dem, så det skal man lige have ‘in mente’.

Her får du mit bud på tre salater der både er smukke i køkkenhaven og salatskålen/sandwiches, og som er nemme at få et godt udbytte af.

Hovedsalat på såbånd (Weibulls)
Så direkte: apr-jun // Høst: jun-sep

Danner flotte lysegrønne salathoveder. Bladene er sprøde og milde i smagen. Perfekt til både salatskålen og i sandwiches. Går sjældent i stok.

Lilla pluksalat (Weibulls)
Så direkte: apr-jun // Høst: jun-sep

Salatblade der vokser enkeltvis med den smukkeste lilla farve der bliver grønnere mod stænglens bund. Mild smag og går sjældent i stok. God i både salater og sandwiches.

Rouge Metis (Fantastiske Frø)
Så direkte: apr-sep // Høst: i princippet hele året da den er kuldehårdfør

Asiatisk bladgrøntssalat med smalle takkede blade i dyb lilla farve. Går efter min erfaring nemt i stok og får små gule blomster, men blomsterne er spiselige. Utrolig smuk i salatbedet, hvor den får mere højde på (ca. 30 cm høj) end andre salatsorter. En salat med smagsmæssig mere kant i form af mild sennepssmag. Lækker i salatskålen og som tilbehør til især middelhavs- og asiatiske retter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling og bambusskud i gul karry