Min hønseflok - hvilke høns jeg har

Skinnende ren stålvask

Håndvasken i køkkenet kan hurtig blive snasket at se på, og er din vask i stål (ligesom min), så kan du her se, hvordan den kan gøres ren. Rengøringsrutinen her er ment som en grundig rengøring man kan gøre f.eks. hver 14. dag eller 1 gang om måneden.
Det bedste resultat opnåes ved at rengøre vasken hver aften; fjerne madrester og skylle den med lidt opvaskemiddel og vand på en opvaskebørste.

Stålvaske er nemme at vedligeholde og rengøre. De kan dog få ridser; både ved almindelig daglig brug hvis man vasker op i dem, men især ved bruge af for kradse rengøringsmidler som grov slibepasta eller stålsvampe.

Jeg bruger 2 ting i min grundige rengøring af en stålvask: Cif’s gule rengøringscreme og madolie.

Rengøringscremen fra Cif er en ultra fin skurecreme, som kan benyttes sikkert på glaskeramiske kogeplader, rustfrit stål, fliser samt porcelæn. Det er dog vigtigt at man benytter en ridsefri klud og svamp.

Tid: ca. 15 minutters arbejdstid i alt

Det skal du bruge:

Cif Cream lemon

Skuresvamp (brug kun den bløde side)

Poleringsklude eller viskestykke

1 spsk madolie (rapsolie eller solsikkeolie)

Sådan gør du:

Fugt vasken og fordel en passende mængde af rengøringscremen fra Cif. Arbejd med cremen i roterende cirkulære bevægelser og fokuser særligt omkring de områder der har misfarvninger eller er meget snavsede. Proppen omkring afløbet vil typisk have mange misfarvninger. Tag den op og rengør den omhyggeligt med cremen.

Vask derefter alt creme af håndvasken. Arbejd igen gerne i cirkulære bevægelser med svampen og sørg for alt rengøringsmiddel skylles væk.

Tør vasken af med viskestykke eller poleringsklud.

Kom nu 1 spsk olie på din poleringsklud (alternativt en anden type klud) og fordel rundt på vasken. Lad trække i 15 minutter og tør så over igen med en ren/tør del af kluden. Olien plejer stålet og får det til at skinne flot.

TIP! Afpuds evt. armaturet med lidt glasspray.

2 kommentarer

 • Nanna

  Hvor købes Cif Cream lemon?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Nanna
   Det kan findes i de fleste større supermarkeder: Meny, Føtex, Bilka og SuperBrugsen har jeg set det i. Normalbutikkerne har det også jævnligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min hønseflok - hvilke høns jeg har