Dessertpandekager

Tynde, bløde, gyldenstegte pandekager! Hvem elsker ikke sådan nogle – enten klassisk med sukker og syltetøj eller som her, som den perfekte dessert med selskab af vaniljeis, chokoladesovs, banan, jordbær og nøddekrokant.
Du får min opskrift på de klassiske pandekager lige her.
Opskrift på dessertpandekager (8 stk.)
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
160g hvedemel
3 æg
3 dl mælk
3 spsk sukker
½ vaniljestang (kornene) eller 1 tsk vaniljepulver
1 spsk revet øko citronskal eller appelsinskal (kan udelades)
1 dl appelsinsaft, creme fraiche, øl, fløde eller andet smagsgiver (kan erstattes af vand eller mælk)
Smør til stegning
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det hele grundigt sammen til du har en ensartet dej uden klumper. Sæt gerne i køleskab i 30 minutter og lad dejen hvile.
Smelt en smule smør på en slip-let pande. Kom gerne 2 spsk smør på til en start og hæld smeltet smør fra panden og over i dejen og rør det ud i dejen.
Steg pandekagerne ved medium varme på begge sider til de får en flot gylden farve. Tilføj mere smør på panden efter behov.
Tag pandekagerne fra efterhånden og placer dem i en stak på en tallerken med et stykke staniol over.
Server med ønsket fyld eller som del af en dessert.
Ingen kommentarer endnu