Dessertpandekager

“Den du ved nok”-kage

Her får du opskriften på den klassiske chokoladekage med kokos-chokolade topping mest kendt som “Den du ved nok”-kage eller” eller gufkage hos andre.

Kagen er lidt et miks af chokoladekage og drømmekage, og vækker altid begejstring. Perfekt kage til uddeling i skoleklassen, på jobbet eller bare derhjemme til hygge.

Kagen egner sig rigtig godt til at bage dagen før den skal serveres. Opbevar da på køkkenbordet med staniol og et viskestykke over (læg staniol og viskestykke på når glasuren er størknet).

Opskrift på “Den du ved nok”-kage (½ bradepande, størrelse 23 x 33 cm)

Arbejdstid: 45 minutter (inkl. ovntid)

 

Ingredienser

 

KAGE

2 æg

2 dl kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)

1 dl smagsneutral olie (solsikke- eller rapsolie)

2 spsk smør

200g hvedemel

300g sukker

45g kakaopulver (rigtig kakao)

½ tsk salt

1 tsk vaniljesukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1 dl stærk, friskbrygget kaffe (jeg bruger 1 tsk neskaffe med top til 1 dl kogende vand)

 

TOPPING

150g smør

130g kokosmel

180g flormelis

2 spsk kakao

½ dl kaffe

2 spsk appelsinjuice (kan udelades)

1/3 tsk stødt kanel (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Kom æg, kærnemælk, solsikkeolie og smør i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer.

Bland alle de tørre ingredienser sammen (sukker, mel, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt) og sigt det i dejen af tre omgange. For hver omgang vender du ingredienserne forsigtigt i – ikke noget med at røre en masse!

Til sidst vender du den varme kaffe i chokoladekage dejen. Hold skålen i en let, skrå vinkel og vend i dejen til den er ensartet.

Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen herover i.

Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter ved 175 grader traditionel ovnvarme (over-under-varme).

Lad kagen afkøle lidt imens du forbereder toppingen.

Kom alle ingredienser til toppingen i en lille tykbundet gryde og smelt det hele sammen til det har en ensartet konsistens. Fordel straks på din kage i et jævn lag.

1 kommentar

  • Finn

    Jeg synes måske, at toppingen smagte alt for meget af sukker. De var en god kage, men toppingen ødelagde den lidt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dessertpandekager