Blåbærkage
Blåbærkagen her er en luftig og velsmagende kage, der samtidig er utrolig hurtig og nem at lave.
Den minder jo egentlig om en skærekage, men bærrene gør at den leder tankerne lidt hen på en tærte, og serveres den lun, så er den fantastisk med en klat creme fraiche til.
Den er også oplagt som dessert med en kugle vaniljeis til. Og ellers kan den bare spises lige som den er. Hvis du laver dobbelt portion, kan den bages i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm).
Opskrift på blåbærkage (til 6-8 pers.)
Arbejdstid: 45 minutter inkl. bagetid
Ingredienser
100g smør, stuetemperatur
115g sukker
2 æg (3 æg hvis det er små æg)
115g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
115g marcipan, revet groft på rivejern
200-300g friske blåbær
1 spsk sukker til drys
Lidt smør til formen
Sådan gør du:
Pisk smør og sukker i en røreskål (brug håndmixer), til sukkeret er opløst.
Tilsæt æggene æggene et af gangen imens du fortsat pisker.
Afvej melet og bland det med bagepulver og vaniljesukker og sigt det i dejen skiftevis med marcipanen, imens du vender rundt i dejen.
Smør en springform (jeg kommer altid bagepapir i bunden) og fordel dejen heri.
Skyl blåbærrene og fordel dem i et jævnt lag henover dejen. Tryk dem en smule ned i den og drys med sukkeret over bærene.
Bag ved 175 grader almindelig ovnvarme i ca. 25-30 minutter til kagen er fast og der ikke hænger dej ved, når der prikkes i den.
Kan serveres både lun og afkølet.
Er det creme fraiche du servere til? 🙂