Blåbærkage

Kentucky inspirerede nuggets

Min familie elsker disse hjemmelavede nuggets som er alt andet end at sammenligne med dem man kender fra fryseboksen i supermarkedet eller diverse fastfoodrestauranter. De er lavet på hele stykker saftigt kyllingekød og vendt i den sprødeste majsblanding. De er et kæmpe hit hjemme hos os, og oprindeligt nogle min mor ofte lavede – det er der jeg har opskriften fra. Med de hjemmelavede nuggets er der nem og lækker hverdagsmad. Suppler blot med lidt ovnbagte kartoffelbåde og en grøn salat eller måske med en pastasalat til med alt godt fra grøntskuffen. Og naturligvis mayonnaise at dyppe de sprøde nuggets i.

Opskrift på hjemmelavede nuggets, Kentucky Fried inspireret (til 4 pers.)

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

5-600g kyllingebryst eller inderfilet

4 dl cornflakes

1½ dl majsmel

1 spsk stødt paprika

½ tsk salt

Friskkværnet peber

1 æg

Raps- eller solsikkeolie til stegning

 

Sådan gør du:

Knus cornflakes og bland med majsmel, salt, peber og paprika og kom i en skål. I en anden skål pisker du ægget let sammen med en gaffel.

Klip eller skær kyllingen i de størrelser du ønsker dine nuggets og dup den let med et stykke køkkenrulle.

Vend først kyllingen i æg og derefter i majsblandingen.

Steg i rigeligt fedtstof (panden må ikke blive tør – der skal løbende tilsættes lidt mere olie på den) i 12-18 minutter (vend i dine nuggets undervejs) til gennemstegt. Man kan lige brække en nugget over og tjekke at den er gennemstegt inden man slukker for panden og serverer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærkage