Bløde og luftige chokoladeboller
Chokoladeboller er en klassiker – især hos børn. De her boller er der altid efterspørgsel på hjemme hos os, og de forsvinder som dug for solen, så snart pladen med dem kommer ud af ovnen. De er fantastisk bløde og luftige – helt som rigtige bamseboller skal være.
Få min nemme opskrift lige her. Den kræver IKKE røremaskine.
Opskrift på chokoladeboller (16 stk.)
Arbejdstid: 2 timer (inkl. hævning og ovntid)
3 dl sødmælk
25g gær
70g sukker
1/2 tsk kardemomme
1 æg
1,5 dl creme fraiche (eller andet surmælksprodukt)
90g blødt smør
1 tsk groft salt
7-800g hvedemel
100g mørk chokolade, hakket i store stykker
1 sammenpisket æg til pensling
SÅDAN GØR DU:
Lun mælken til den er lillefinger varm.
Tilsæt sukker, kardemomme og gær til mælken og udrør grundigt.
Kom gærvæsken i en stor røreskål og tilsæt 400g mel og udrør. Tilsæt herefter cremefraiche og ægget og løbende resten af melet (samt salt) til dejen er fast nok til at ælte på et meldrysset bord (beregn ca. 3-400g men husk melmængder er vejledende).
Skær smør i store tern og ælt det ind i dejen til den er glat og smidig. Ælt dejen i 5 min og vend herefter chokoladestykkerne ind i den imens du ælter mere forsigtigt.
Form dejen til en kugle og dæk med en opskåret frysepose og viskestykke. Lad hæve 45 minutter.
Form nu dejen til 16 runde chokoladeboller og placer på en bageplade. Pensl med æg og sæt ind i midten af en kold ovn.
Kog en liter vand og hæld det spilkogende vand over i et fad du placerer i bunden af ovnen. Luk straks ovnen og lad bollerne efterhæve i 30 min i den varme damp.
Tag fadet med vand ud. Lad bollerne blive i ovnen. Tænd ovnen på 185 grader over-under varme og lad bollerne bage i 14-18 minutter til de er gyldne og lyder hule når man banker på dem.
Dæk straks bollerne med et rent viskestykke, når de tages ud af ovnen og lad dem afkøle herunder. Så bliver de perfekt bløde!
Ingen kommentarer endnu