Klassisk æggekage
Æggekage er en lækker, nem og hurtig hverdagsret. Hvis du har en bakke æg, lidt rugbrød og evt. et par tomater og måske en rest skinke eller bacon, så kan æggekage fint serveres som aftensmad i hverdagen.
Gør gerne din æggekage ekstra indbydende med friske krydderurter på toppen (persille purløg eller fintsnittet forårsløg).
Det er aftensmad, hvor du kun behøver bruge ca. 10 minutter på at forberede den og ellers kan lade den passe sig selv.
TIP! Har du en rest kogte kartofler, så skær dem ud i tern og vend i din æggemix.
Opskrift på æggekage (til 4 personer)
Arbejdstid: 10-15 minutter
Ingredienser
10 æg
1 dl mælk
Gerne 1-2 tomater eller flere cherrytomater
Smør til pande eller fad
Evt. et par skiver bacon, bacontern, skinke, chorizo eller parmaskinke
Evt. friske krydderurter til drys inden servering
Salt og peber
Sådan gør du:
Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
Hvis du ønsker at bruge bacon eller chorizo som topping på din æggekage, steges denne sprød og afdryppes på fedtsugende papir.
Smør en ovnfast pande (eller fad) med en gavmild mængde smør eller planteolie.
I en skål røres æg og mælk sammen med et piskeris med let hånd.
Hæld æggeblandingen på panden og steg ved medium varme på komfur til æggekagen bliver en smule fast i kanten. Placer nu skiver af tomat og bacon/skinke på toppen af æggekagen og kom den så i ovnen.
Bag æggekagen færdig i ovn i ca. 10-15 minutter. Mærk at den føles fast – så er den klar.
Lad gerne æggekagen hvile 10 minutter inden servering. Drys med friskkværnet peber, flagesalt og evt. krydderurter efter ønske.
Ingen kommentarer endnu