Klassisk æggekage

Klassiske kuvertbrød

Jeg har på det seneste bagt disse brød ekstra flittigt, for de er simpelthen den bedste følgesvend til efterårshyggemad som supper og gryderetter. Men de er også et yndigt indslag serveret til en forret på en lille brødtallerken ved siden af.

Jeg kender dem fra barn, hvor min oldemor bagte dem. Og de er højtelsket i min familie.

Husk at du kan følge mig på Instagram (KLIK HER) for flere gode klassiske opskrifter og masser af hverdagsinspiration.

Opskrift på kuvertbrød (12 stk. i muffinplade)

Arbejdstid: 15 minutters arbejdstid, 55 minutters hævning, 15 minutters bagetid – i alt ca. 1 time og 25 minutter

 

Ingredienser

2 dl lunt vand

1 dl creme fraiche, tykmælk eller yoghurt natural

2 spsk sukker

½ dl solsikkeolie

15g gær

2 tsk groft salt

450-500g hvedemel

Evt. æg til pensling og flagesalt til drys

 

SÅDAN GØR DU:

Kom vand, creme fraiche, olie og sukker i en skål og udrør gæret heri. Tilsæt efterhånden hvedemel og salt imens du rører i dejen. Når der er tilsat nok mel til at dejen er fast tages den ud på et meldrysset bord og æltes grundigt. Form til en kugle, dæk med fugtigt viskestykke og lad hæve på køkkenbordet i 45 minutter.

Del dejen i 12 stykker og form til små boller som du placerer i en muffinplade (smør evt. formen med lidt olie). Lad efterhæve under viskestykke i 10 minutter inden de små brød pensles med æg og drysses med flagesalt. Bag i ovnen ved 185 grader i ca. 14-16 minutter. Jeg starter med at bage dem på varmluft de første ca. 5-7 minutter til brødene tager farve og bliver gyldne. Herefter skruer jeg over på over-under-varme resten af bagetiden. Tjek at de små brød er færdigbagte ved at løfte et af dem fri fra formen og forsigtigt banke på det. Lyder det hult er brødene gennembagte.

Tag brødene ud af ovnen og lad dem afkøle i formen under et viskestykke.

1 kommentar

  • Solveig

    Hej😊 Har du forsøgt dig med koldhævet version?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk æggekage