Årshjul for din rengøring

Rengøring af klapvogn

Mange ture ud af huset og indtag af mad i klapvogn/autostol i kombination med Danmarks ofte meget fugtige vejr, kan betyde at det kalder på en grundig rengøring af f.eks. klapvogn.

I dette indlæg kan du finde mit bud på, hvordan du kan rengøre en klapvogn, autostol eller cykelindsats.

Tid: Ca. 30 minutter

Du skal bruge:

Flydende vaskemiddel til kulørt (ikke noget med afblegende effekt)

Rodalonspray til tekstiler

Støvsuger

Rengøringsspand

Et par gode klude

Evt. et håndklæde

 

SÅDAN GØR DU:

Start med at støvsuge sædet grundigt. Hav fokus på syninger og fordybninger, hvor krummer, støv og skidt samler sig. Støvsug alle områder det er muligt at komme til – også under betrækket hvis muligt.

Jordslåede pletter eller mug: Hvis der er dette til stede på sædet foreslår jeg behandling med Rodalon til tekstiler. Men brug med omtanke: det skal kun bruges hvor absolut nødvendigt og ikke som en generel rengøring. Spray på og lad virke nogle minutter og afvask så grundigt med rent vand ad flere omgange. Oftest opstår disse pletter på selerne (da de vender mod barnets tøj og udsættes for savl, madrester mv.) og jeg holder en spand med lunken vand under selerne og skyller dem fri fra produktet i den. Jeg trykker til sidst vandet ud af dem med et tørt håndklæde.

Lav herefter din egen milde tekstilrens af 4 liter varmt vand og 1/2 tsk flydende vaskemiddel. Vælg gerne et svanemærket/astma allergimærket produkt uden perfume.

Afvask hele sædet (og kaleche) i blandingen med en godt opvredet klud. Du skal ikke overdosere med blandingen, da det så tager længere tid at tørre og kan efterlade skjolder, hvis sædet gøres drivvådt. Giv en let overtørring på områder der ikke er så snavsede, og brug lidt mere af blandingen på pletter.

Slå kaleche og øvrige dele helt ud og lad lufttørre i skyggen udenfor.

FØR: Klapvogn med jordslåede pletter, fedtpletter og snavs.

EFTER: Din klapvogn kan blive pæn som ny igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årshjul for din rengøring