Rabarbersirup

Pizzadonuts

Hvis der skal ske lidt nyt i madpakken, så kunne pizzadonuts være et godt bud.

Opskriften her blev til, da et af mine børns venner fra legestuen var blevet helt vild med pizzadonuts som føtex sælger i deres bagerudsalg. Dem måtte man da nemt kunne bage selv.

Du kan toppe dine pizzadonuts med dit barns favoritfyld. Her har jeg mozzarella og cheddar på sammen med en hurtig hjemmelavet pizzasauce og lidt oregano og et drys salt.

TIP! Lav din egen hurtige pizzasauce ved at blende 1 dåse hakkede tomater, 1 dåse tomatpuré, ½ løg, 1 fed hvidløg, 10 blade basilikum og 1 spsk olivenolie til en ensartet konsistens. Smag til med lidt salt.

Opskrift på pizzadonuts (12 stk.)

Arbejdstid: 2 timer inkl. bagetid

 

Ingredienser

3 dl vand

2 spsk sukker

15g gær

1/4 dl olivenolie

7-8 dl hvedemel

1 tsk salt

+ ønsket topping til dine pizzadonuts: pizzasauce, revet ost, snittet grønt, pepperoni eller lign.

 

Sådan gør du:

Lun vandet så det er lillefinger varmt (bland evt. friskkogt vand og koldt vand fra hanen) og opløs gæret heri. Tilsæt sukker og olie og udrør.

Tilsæt 4 dl hvedemel samt salt. Tilsæt herefter gradvist det resterende hvedemel, og når dejen er fast nok tager du den ud på et meldrysset bord og ælter den grundigt igennem.

TIP! Dejen kan også røres på røremaskine.

Form dejen til en kugle og dæk den med et viskestykke i en skål. Lad hæve 1 time.

Del dejen i 12 lige store klumper. Form hver klump til en rund bolle som du med dine fingre laver et hul i midten på. Stræk dejen så du opnår en donutform. Hullet i midten skal være lidt større end du ønsker, da dejen hæver.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fyld den ønskede topping på imens ovnen varmer op.

Dine pizzadonuts skal bage midt i ovnen i 10-14 minutter. Start med at give dem 5 minutter på varmluftsprogram. Herefter skrues over på almindelig ovnvarme i den resterende bagetid.

Tag dine pizzadonuts ud af ovnen og dæk med et rent, fugtigt viskestykke så varmen og dampen fra bagningen indkapsles omkring dem. Så bliver de dejligt bløde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersirup