Bløde blåbær-figenbarer til de mindste (+6 mdr.)
De blødeste barer som du kan servere som snack eller mellemmåltid helt fra baby er 6 måneder gammel.
Perfekte at gnave af som del af BLW-kost og oplagte i madpakken til vuggestuebarnet – og så er de rigtigt nemme at lave.
I opskriften her har jeg brugt hirseflager, men de kan sagtens udskiftes med havregryn.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Blåbær-figenbarer til de mindste (ca. 20 barer)
Fra alder: +6 mdr.
Arbejdstid: 40 minutter (inkl. bagetid) – OBS: figner skal stå i blød i en time inden!
Ingredienser
75g figner, tørrede
125g blåbær
3 dl hirseflager (eller havregryn) – afmålt FØR de blendes
1 tsk vaniljepulver/vaniljesukker
½ tsk bagepulver
2 æg
½ dl raps- eller solsikkeolie
Sådan gør du:
Kom figner i en skål og dæk dem med vand. Lad dem trække og blive bløde (45 minutter til 1 time inden du fortsætter med opskriften herfra).
Afmål hirseflagerne og blend dem til fint mel i en blender. Kom dem i en skål og bland med bagepulver og vaniljepulver.
Hæld vandet fra fignerne og skær dem i lidt mindre stykker.
I den tomme blender kommer du nu blåbær, æg, figner og olie og blender det til det har en jævn konsistens uden store klumper. Hæld over i skålen med hirsemelet.
Rør indholdet i skålen sammen og fordel i en lille franskbrødsform beklædt med bagepapir.
Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 25-30 minutter til du har et fast ‘brød’.
Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.
Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).
Hvordan tøer du bedst barrene op fra Frost?