Yoghurtdrys til de mindste (+9 mdr.)

Bløde blåbær-figenbarer til de mindste (+6 mdr.)

De blødeste barer som du kan servere som snack eller mellemmåltid helt fra baby er 6 måneder gammel.

Perfekte at gnave af som del af BLW-kost og oplagte i madpakken til vuggestuebarnet – og så er de rigtigt nemme at lave.

I opskriften her har jeg brugt hirseflager, men de kan sagtens udskiftes med havregryn.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Blåbær-figenbarer til de mindste (ca. 20 barer)

Fra alder: +6 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter (inkl. bagetid) – OBS: figner skal stå i blød i en time inden!

 

Ingredienser

75g figner, tørrede

125g blåbær

3 dl hirseflager (eller havregryn) – afmålt FØR de blendes

1 tsk vaniljepulver/vaniljesukker

½ tsk bagepulver

2 æg

½ dl raps- eller solsikkeolie

 

Sådan gør du:

Kom figner i en skål og dæk dem med vand. Lad dem trække og blive bløde (45 minutter til 1 time inden du fortsætter med opskriften herfra).

Afmål hirseflagerne og blend dem til fint mel i en blender. Kom dem i en skål og bland med bagepulver og vaniljepulver.

Hæld vandet fra fignerne og skær dem i lidt mindre stykker.

I den tomme blender kommer du nu blåbær, æg, figner og olie og blender det til det har en jævn konsistens uden store klumper. Hæld over i skålen med hirsemelet.

Rør indholdet i skålen sammen og fordel i en lille franskbrødsform beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 25-30 minutter til du har et fast ‘brød’.

Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.

Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).

9 kommentarer

  • Nikoline

    Hvordan tøer du bedst barrene op fra Frost?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Helst langsomt i køleskab eller alternativt på køkkenbordet, hvis de skal spises samme dag. Du kan også give dem en tur i mirkobølgeovnen på et defrost-program, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
      KH
      Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marmene

    Skønne opskrifter, men findes der mon nogen uden æg. Det er jo rer begrænset, hvor meget æg, de små må få.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Kan man bruge en fignestang istedet for “rigtige” figner?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Jeg tror ikke umiddelbart, at du kan blende figenstænger fint nok. Jeg ville udskifte med dadler i stedet evt.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helena

      Jeg har brugt figenstænger – det kan man sagtens. Har bare brugt en minihakker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Tak for tip 🙂 Det lyder altså også lækkert – og dejligt nemt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Tror du, man kan bruge tørrede abrikoser i stedet for figner?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej 🙂 Det har jeg ikke prøvet, men giv det da et forsøg 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoghurtdrys til de mindste (+9 mdr.)