Banan-blåbærmuffins (+6 mdr.)
Denne opskrift giver de lækreste små svampede muffins med smag af banan og blåbær helt uden raffineret sukker.
Opskriften er egnet til mælkeallergikere og så indeholder den en lille smule fuldkornsmel for ekstra fibre. Fuldkornsmelet kan varieres alt efter hvad man har i køkkenskabene. Jeg har både haft bagt dem med ølandsmel, speltmel og grahamsmel. Det giver altså lige lidt ekstra både på mæthed og smag.
De er ovenikøbet super nemme at lave – på under 30 minutter har du de disse uimodståelige muffins klar.
Den perfekte snack til de helt små og som del af madpakken også til de større børn. Herhjemme er de elsket af både Adam på 1½ år og Isak på 6 år.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på mini banan-blåbærmuffins (12 stk. mini eller 6 almindelige muffins)
Arbejdstid: 30 minutter
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Ingredienser
1 stor banan (ca. 100g)
1 æg
2 spsk smørbar eller solsikke/rapsolie
2 spsk MME, vand, mælk eller plantedrik
1 dl hvedemel
½ dl ølandsmel eller anden fuldkornsmel (f.eks. speltmel eller grahamsmel)
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 håndfuld blåbær
Sådan gør du:
Mos bananen grundigt med en gaffel sammen med smør og mælk.
Rør ægget i. Brug gerne stadigt gaflen til at mixe det hele godt sammen.
I en anden skål blander du mel, bagepulver og vanilje sammen og herefter røres det i dejen.
Fordel nu dejen i ønskede muffinforme og tryk blåbær let ned i.
Bag i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft i 10-12 minutter for mini muffins. Tilpas bagetiden efter størrelsen på dine muffins – de skal føles faste i toppen og hvis du prikker i dem med en strikkepind/kødnål, må der ikke hænge dej ved.
Lad afkøle.
HOLDBARHED: Kan fryses i op til 3 mdr. eller opbevares i køleskab i 2-3 døgn.
Kan man erstatte æg med noget andet?