Rabarber-makronkage med marcipan og mandler

Denne kage minder om en tærte og kan egentlig serveres på samme måde; med en klat god vaniljeis, luftigt pisket flødeskum eller en skefuld lækker creme fraiche til.
Men den er ikke den klassiske tærte du kender, for den består hverken af en klassisk mørdejsbund eller den lidt oversøde mazarinbund. Bedst af alt vil jeg beskrive den som en mellemting mellem en tærte og en skærekage – og den smager helt fantastisk og er på ingen måde en tung kage.
Derfor forsvinder kagen også altid som dug for solen, når den stilles på bordet til kaffen.
Måske derfor har jeg også fået stor efterspørgsel på opskriften fra familie og venner, så nu er den her altså: Den lækreste, luftigste rabarberkage med makroner, marcipan og mandler.
Prøv også dens “søster” – min version med æbler: KLIK HER for opskrift.
Opskrift på rabarber-makronkage m. marcipan og mandler (8 pers.)
Arbejdstid: 1½ time
Ingredienser
150g smør
150g sukker
3 spsk smagsneutralolie (solsikke- eller rapsolie)
3 æg
120g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 ½ tsk vaniljesukker
150g marcipan
15 makroner
1 dl mandler
250g rabarber – skyllet og snittet i mundrette bidder
1 spsk sukker til drys før bagning
Pynt: 1 spsk flormelis
Sådan gør du:
Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid så det opnår stuetemperatur. Skyl og snit rabarberne imens, hak makronerne og mandlerne groft og riv marcipanen.
Pisk det bløde smør og sukker i en stor skål til sukkeret er helt opløst. Tilsæt olie og æg og pisk igen til du har en ensartet masse.
Afvej melet og bland bagepulver og vaniljesukker deri.
Vend melet skiftevis i dejen med mandler, makroner og marcipan.
Fordel dejen i en springform på ca. 23 cm beklædt med bagepapir.
Fordel rabarberne jævnt over kagedejen og tryk dem forsigtigt en smule ned i dejen. Drys med 1 spsk sukker over kagen og bag den i ovnen ved 190 grader over-under varme i 40-45 minutter. Husk at ovne er forskellige, så kig jævnligt til kagen.
Lad kagen afkøle 10-15 minutter før servering og drys den med lidt flormelis gennem en sigte.
Server kagen med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til.
Det lyder virkelig godt, marcipan og rabarber bliver jeg aldrig træt af.