Tzaziki

Mit brudelook – og min frisørs bedste tips

På sin bryllupsdag ønsker man at tage sig bedst muligt ud og føle sig godt tilpas – og de to ting hænger tæt sammen!

Når brudekjolen er på plads (læs om min brudekjole ved at KLIKKE HER) kredser tankerne for bruden sig nok hurtigt om resten af bryllupslooket – hvordan skal håret sidde? Og hvad med make up’en?

På min bryllupsdag allierede jeg mig med Kamilla Hesselholt (frisør, Stuhr Lyngby), som kom hjem til mig og satte mit hår og lagde min make up. Jeg vidste fra start, at jeg gerne ville have et klassisk look når det kom til hår og make up, som kunne understøtte udtrykket i min brudekjole, og at looket skulle være naturligt.

Med hensyn til frisuren på den store dag er der dog mange muligheder – både fra de mere vovede til de mere “klassiske” brudelooks i følge Kamilla.

“Personligt får jeg mange forskellige typer af brude. Alt fra wedlook, sleek style til romantiske bølgede opsætninger. Jeg har sågar oplevet en brud som satte sig i min stol og gav mig frie tøjler til hendes look. Vi klippede håret fra langt til en super lækker korthårsfrisure på bryllupsdagen.  Nu trender det med meget lange længder i  naturlige waves og “retro” fald.  Hårpynt har heller aldrig været mere moderne. Det er alt fra stof, spænder til levende blomster,” forklarer Kamilla om tidens trends indenfor brudehår.

Jeg ville gerne have klassiske waves i mit hår i 30’er stil. Et look der – som følgere af bloggen nok ved – ikke ligger langt fra den stilart jeg til daglig også godt kan lide at have ‘in mente’, når jeg selv sætter mit hår.

Det ønske opfyldte Kamilla.

Men for at opnå et smukt og velplejet look på selve bryllupsdagen kræver det en smule forarbejde i ugerne op til, fortæller Kamilla:

“I ugerne op til brylluppet, anbefaler jeg at drikke rigeligt med vand, daglig pleje af læber og neglebånd. Hvis læberne er tørre op til bryllupsdagen, er et godt fif at bruge en tandbørste på læberne, til at få de tørre flager af.”

Hvis man skal have farvet sit hår, trænger til en klipning eller – som jeg selv – have en såkaldt glossing lavet, er det også noget man skal huske at booke tid til. En uge før mit bryllup klippede Kamilla mine spidser og lagde en glossing. En glossing er en intensiv kurbehandling som lægger en slags film af glans over hårstråene og gør håret ultra skinnende, velplejet og mere ensartet i nuancerne at se på. Den holder op til 6 uger.

“Inden bryllupsdagen anbefaler jeg at booke en tid, så man er sikker på at den artist som skal udføre bryllupsfrisuren, har mulighed for at tilse håret inden. Det er oftes sådan at enhver brud, ønsker lange længder til brylluppet. Det er derfor rigtig vigtigt at håret bliver velplejet med klip, kur og evt. en glossing til at fremhæve sin naturlige hårfarve inden, hvis man ønsker et lækkert resultat på bryllupshåret. Går man til frisøren og får farvet håret regelmæssigt er det selvfølgelig en god ide at ligge tiden senest 14 dage op til brylluppet, så der ingen udgroning når at komme. I den aftalte tid, er der mulighed for en konsultation af selve looket,” råder hun.

En uge før brylluppet fik jeg også lagt en shellac i en nude nuance på mine naturlige negle. Så skulle jeg ikke tænke på afskallet neglelak. Overvej om der er lignende eller andre behandlinger du også gerne vil have – det kunne også være ansigtsbehandlinger, farvning af bryn og vipper eller andet.

Da det kom til min make up var mit klare udgangspunkt at “less is more”. Dels var vores bryllup om dagen, hvilket stiller helt særlige krav til make up’en (en tung make up bæres bedre i et festlokale om aftenen med dæmpet belysning), dels at jeg ikke føler mig tilpas med for meget make up på.

Det var også det look Kamilla ønskede at skabe:

“Det er vigtigt for mig, at selvom man som artist har mulighed for at lave en total make-over, at bruden genkender sig selv i looket. At bruden føler sig tilpas i egen krop med håret og makeuppen. Så at det er en selvsikker brud som går ned ad kirkegulvet. Jeg syntes at man skal undgå en tung øjen-makeup , da det kan have en for stor kontrast til brudekjolen. Makeuppen må gerne være en ‘no makeup, makeup hud’. Dvs. at huden ser fejlfri ud.
Jeg bruger tit en shimmer cream blandet op med alm dagcreme. Det giver en lækker frisk high lightet hud. Jeg ELSKER en god High-lighter efterfulgt af en god contour. Øjne som popper lidt frem med skygger i globelinjen.  Gode fyldige ny-plukket bryn. Skinnende naturlige kysse klar læber og selvfølge et lille naturligt pift af kinderødt.”

Jeg har også spurgt Kamilla, hvad hun mest er til, når det kommer til brudeopsætninger:

“Personligt kan jeg godt lide de romantiske opsætninger med blødt fald. Små tjavser som hænger ned og indrammer ansigtet tilpas nok til de ikke hænger i vejen. Jeg elsker også langt krøllet hår med blomsterkrans, som jeg lavede her. Det er et naturligt, og meget romantisk bryllupslook. ”

Og hvad er så det perfekte brudelook? I følge Kamilla er der ikke nogen fast formel. Det afhænger af den enkelte brud, siger hun:

“I mine øjne er et smukt bryllupslook hvor bruden ligner sig selv, men den perfekte udgave af sig selv.”

 

De bedste tips til det gode brudelook:

  • Book en tid hos frisøren allerede 1-2 uger inden brylluppet, hvor en eventuel hårfarvning kan blive frisket op og de slidte spidser klippet af.
  • Drik rigeligt vand og plej din hud, negle og læber i tiden op til den store dag. Det ligger fundamentet for at skabe et velplejet og smukt look for stylisten.
  • Tænk kjole og frisure sammen. Ønsker du f.eks. at fremhæve en smuk, dyb rygudskæring på din brudekjole kan dette understøttes med en opsætning af dit hår, så ryggen får opmærksomheden.
  • I forhold til make up bør du tænke på, at den skal fremhæve dine smukkeste træk og ikke være en maske. En meget tung make up kan nemt komme til at se underlig ud – ikke mindst på bryllupsbillederne, som du jo skal se tilbage på i mange, mange år.
  • Læg vægt på at du får et look, som er DIG, og som du føler dig godt tilpas med.

 

– Billederne i dette indlæg er taget af Kamilla Tønder (Moments When Time Stood Still)

 


Om Kamilla:

Kamilla er frisør hos Stuhr og ekspert i langt hår – og så er hun vanvittig dygtig. Hun har bl.a. deltaget ved VM i Milano i 2012 og styler modeller til modeshows m.m. Kamilla er perfektionist, når hendes kunder sidder i frisørstolen og kan sit håndværk som frisør.

Du kan booke en tid hos Kamilla i Stuhr Lyngby HER.

Og så kan du følge hende og hendes smukke arbejde på instagram HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tzaziki