Ravioli og bagte gulerødder vendt i ærtepesto
Skøn hverdagspastaret med bagte gulerødder, hjemmelavet cremet ærtepesto og sprødt drys af stegt serranoskinke.
Hvis du har god tid kan du som her servere med mit hjemmebagte foccacia brød (KLIK FOR OPSKRIFT – husk at notere indkøb til dette) ellers anbefaler jeg et italiensk inspireret baguette.
Du kan også udelade den stegte serranoskinke og gøre middagen til kødfri dag.
Opskrift til 2 voksne og 2 børn
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
60g serranoskinke (svarende til 4 skiver) – UDELADES HVIS KØDFRI RET
250g ravioli/fyldt pasta (spinat og ricottaost)
4 gulerødder – skyllet og skåret i skrå skiver
2 spsk olivenolie
30g frisk spinat
2 dl ærter fra frost
1 dl friske basilikumsblade
½ dl saltede peanuts
½ dl olivenolie
½ dl solsikkeolie
1 dl vand
Groft salt
Tilbehør: 1 godt baguette eller foccaciabrød
Sådan gør du:
Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette skrå skiver. Kom dem i et ovnfast fad. Dryp dem med ca. 2 spsk olivenolie og drys med lidt groft salt. Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Kom serranoskinken på bagepapir på en bageplade (skil skiverne ad) og rist dem i ovnen 5 minutter.
Imens laver du ærtepestoen. Kom de 2 dl ærter i en røreskål (skålstørrelse 1 liter). Overhæld ærterne med kogende vand og lad dem stå i vandet 1 minut, så de tør. Hæld vandet fra skålen og tilsæt nu peanuts, olivenolie, solsikkeolie og vand. Blend det hele med en stavblender til en ensartet masse. Smag til med salt.
Tag først serranoskinken ud af ovnen og derefter gulerødderne når de er færdige. Lun nu brødet.
Kog vand i en elkedel og kog dine ravioli i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Typisk skal de kun have et par minutter.
Hæld vandet fra pastaen og vend ærtepestoen med dem i gryden. Vend gulerødderne og den friske spinat i.
Anret på fad og smuldr serranoskinken over.
Server med det lune brød og smør til.
Ingen kommentarer endnu