Bananmuffins

Til dig der skal have hundehvalp

Kære dig der læser med her

Tillykke med at du snart skal være hvalpeejer eller måske lige har hentet familiens nyeste firebenede medlem.

Det er stort for hele familien, når den udvides med en hundehvalp.

Alle har glædet sig længe til at få den lille uldtot hjem og en speciel, dejlig – men også hård – tid venter.

Renlighedstræning og hvalpens tilvænning til familien og de nye omgivelser kombineret med begyndende træning og regulering af adfærd var nogle af de ting, der fyldte mest hos mig og min familie, da vi fik vores lille Carlo for 1½ år siden. Og jeg ved at det kræver enormt meget arbejde og til tider kan virke som en lidt stor omvæltning. Næsten som at få en baby. Man kan ind i mellem få den der følelse af, hvad det dog er man har rodet sig ud i og om det er besværet værd. OG DET ER DET. Men det kræver arbejde – særligt i starten.

Som med alle ting er det vigtigt at komme godt fra start med sin lille hundehvalp.

I det her indlæg har jeg samlet de indlæg, jeg har skrevet tidligere som relaterer sig til når man HAR ADOPTERET sin hvalp og snart får den hjem eller lige har hentet den hos opdrætter.

Jeg bruger også ordet “køber” – for det er jo det man gør – men jeg kan egentlig bedst lide “adopterer”. Det er jo ikke bare en genstand man erhverver sig, men et lille levende væsen, som man har VALGT at gøre til en del af familien; kramme og give kærlighed, passe på, træne og udvikle og stimulere.

Ved at læse de her indlæg håber jeg, at du måske kan bruge nogle af mine råd som en sparring og hjælp til første tid med hvalpen.

Ved spørgsmål og bekymringer i den første tid bør du altid kunne kontakte din opdrætter. Det er også vigtigt at benytte sig af, da de bedst kender den hvalp de har solgt og har indgående kendskab til den race, de opdrætter.

 

Men her kan du altså også læse mine erfaringer – klik på billederne for at læse om de forskellige emner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananmuffins