Madplan til 4 dage

Rabarbersaft (uden kogning)

Rabarbersæsonen er for alvor over os og hvis du er så heldig at have adgang til at høste nogle af de lækre rabarberstængler, så er der her verdens nemmeste opskrift på læskende rabarbersaft til de varme forårsdage.

LÆS OGSÅ: Rabarbersæson – og alt du skal vide om rabarber

Indrømmet – med denne opskrift springer man nok over hvor gærdet er lavest, og der skal også bruges en del af saft til den færdige drik, når man bruger denne opskrift. Men sådan må det altså godt være nogle gange. Hvis du bare skal have saft i en fart, så er denne måde utrolig nem.

Skal man lave større mængder saft som skal konserveres og gemmes over længere tid, så anbefaler jeg naturligvis, at man går i gang med “rigtig” saftkogning.

Men her skal det være nemt og ligetil.

Opskrift på 1 liter rabarbersaft (ublandet – opblandet ca. 2 liter)

Arbejdstid: 15 minutter + 1 døgn i køleskab

 

Ingredienser

Rabarber – rengjort, halveret og snittet i stykker á ca. 3 cm længde. Fyld et stort glas eller litermål så de fylder 1 liter, når de er snittet.

1 liter kogende vand

600g sukker

1 tsk nonoxal (læs mere om det HER)

Evt. atamon til konservering af flasker

 

Sådan gør du:

Kom rabarberstykkerne i et stort sylteglas eller lign – det skal kunne rumme minimum 2 liter – sammen med sukker og nonoxal. Overhæld det med kogende vand og rør rundt i blandingen så sukkeret opløses.

Sæt låg på og stil glasset i køleskab og trække i ca. et døgn.

Skold et par store glasflasker og skyl dem evt. i en smule atamon inden du hælder rabarbersaften på.

Opbevar saften i køleskab.

Blandes til drikkeklar saft med vand i forholdet 1:1.

TIP! Opbevar saften i køleskab i op til 10-14 dage. Saften kan også bruges i drinks – prøv f.eks. at blande den med cava. Eller lav læskende og farverige isterninger af den som kan friske vandkaraflen op.

5 kommentarer

 • Anna

  Hej Theresa
  Du skriver “1 liter rababer”. Mener du 1 kg rababer?
  Tak for dine gode opskrifter. Min datter elsker dine grødsmoothies 🙂
  Knus
  Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Anna 🙂 Jeg kan godt se den formulering kan give lidt forvirring 🙂 men den er nu god nok – det er fordi det er en gammel opskrift hvor man laver den i et stort sylteglas. Man snitter rabarber og fylder i sylteglasset op til 1 liter mærket. Bruger man ikke et sylteglas med målemarkering kan man afmåle de snittede rabarber i en målekande (sådan en man bruger til bagning) eller en gryde med målemærker på. Næste gang jeg laver denne saft vil jeg dog få en vægtangivelse på også, da du ikke er den eneste der har skrevet om dette.
   Og hvor er jeg glad for at I også kan bruge opskrifterne på grødsmoothies:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Hvordan vejer man en liter rå rabarber ? Er det ikke i gram?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Kirsten
   Jeg kan godt se den formulering kan give lidt forvirring 🙂 men den er ny god nok – det er fordi det er en gammel opskrift hvor man laver den i et stort sylteglas. Man snitter rabarber og fylder i sylteglasset op til 1 liter mærket. Bruger man ikke et sylteglas med målemarkering kan man afmåle de snittede rabarber i en målekande (sådan en man bruger til bagning) eller en gryde med målemærker på. Næste gang jeg laver denne saft vil jeg dog få en vægtangivelse på også, da du ikke er den eneste der har skrevet om dette.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten Kofod Hyldahl

   Tak for svar. Nu giver det mening for mig 🙏🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan til 4 dage