Rabarbersaft (uden kogning)

Rabarbersæsonen er for alvor over os og hvis du er så heldig at have adgang til at høste nogle af de lækre rabarberstængler, så er der her verdens nemmeste opskrift på læskende rabarbersaft til de varme forårsdage.
LÆS OGSÅ: Rabarbersæson – og alt du skal vide om rabarber
Indrømmet – med denne opskrift springer man nok over hvor gærdet er lavest, og der skal også bruges en del af saft til den færdige drik, når man bruger denne opskrift. Men sådan må det altså godt være nogle gange. Hvis du bare skal have saft i en fart, så er denne måde utrolig nem.
Skal man lave større mængder saft som skal konserveres og gemmes over længere tid, så anbefaler jeg naturligvis, at man går i gang med “rigtig” saftkogning.
Men her skal det være nemt og ligetil.
Opskrift på 1 liter rabarbersaft (ublandet – opblandet ca. 2 liter)
Arbejdstid: 15 minutter + 1 døgn i køleskab
Ingredienser
Rabarber – rengjort, halveret og snittet i stykker á ca. 3 cm længde. Fyld et stort glas eller litermål så de fylder 1 liter, når de er snittet.
1 liter kogende vand
600g sukker
1 tsk nonoxal (læs mere om det HER)
Evt. atamon til konservering af flasker
Sådan gør du:
Kom rabarberstykkerne i et stort sylteglas eller lign – det skal kunne rumme minimum 2 liter – sammen med sukker og nonoxal. Overhæld det med kogende vand og rør rundt i blandingen så sukkeret opløses.
Sæt låg på og stil glasset i køleskab og trække i ca. et døgn.
Skold et par store glasflasker og skyl dem evt. i en smule atamon inden du hælder rabarbersaften på.
Opbevar saften i køleskab.
Blandes til drikkeklar saft med vand i forholdet 1:1.
TIP! Opbevar saften i køleskab i op til 10-14 dage. Saften kan også bruges i drinks – prøv f.eks. at blande den med cava. Eller lav læskende og farverige isterninger af den som kan friske vandkaraflen op.
Hej Theresa
Du skriver “1 liter rababer”. Mener du 1 kg rababer?
Tak for dine gode opskrifter. Min datter elsker dine grødsmoothies 🙂
Knus
Anna