DIY Guide: Maling af køkkenlåger

Mini æggemuffins m. squash til de mindste (+6 mdr.)

Små æggemuffins der er laktose- og glutenfri og uden tilsat salt.

De er perfekte til babyer der lige er begyndt at spise selv (fra ca. 6 måneders alderen afhængig af barnets motorik) og som indslag i barnets madpakke i vuggestue eller børnehave.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på mini æggemuffins m. squash til de mindste (15 mini muffins)

Fra alder: + 6 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

3 æg

½ dl solsikke eller rapsolie

4 spsk fintrevet squash

4 spsk majsmel

 

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk det let sammen i hånden.

Fordel i 15 små muffinforme og bag ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter til dine muffins føles faste og er let gyldne på toppen.

Serveres afkølet.

Kan fryses.

 

14 kommentarer

  • Fie

    Hvordan skæres de ud så de sikre for de små at spise ?

    Vh Fie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Fie
      Det kommer helt an på hvor dit barn er spisemæssigt.
      Du kan servere dem hele til en start eller i små stave. De kan også skæres ud i bidder. Her vil jeg anbefale man ser på hvordan ens barn er mundmotorisk, så man er tryg ved spisningen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jennifer

    Øv bøv mine muffins blev ikke gode.
    Da jeg tog dem ud af ovnen faldt de sammen & der var kun luft inden i?
    Hvad har jeg gjort forkert?🙈

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Jennifer
      Øv. Det er jeg virkelig ked af.
      Måske de ikke har været bagt nok, da du tog dem ud. :/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hej
    Kan man bruge andet istedet for majsmel? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja, majsmelet kan erstattes som man synes 🙂 F.eks. med hvedemel, kikærtemel, grovmel eller andet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    De der super lækre ud, og jeg tænker at forsøge mig med dem. Kan man bruge andet end majsmel?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja majsmelet kan du erstatte som du vil med andet mel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bianca

    Hej,
    Tusinde tak for skøn inspiration til mad til de små.
    Skal man presse væske ud af den revne squash, eller er det ikke nødvendigt?
    Bedste hilsner fra Bianca

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Bianca
      Så dejligt du kan bruge inspirationen 🙂
      Jeg presser aldrig væsken ud. Men hvis squashen er meget våd kan man lige duppe den lidt med et stykke køkkenrulle.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Silke

    Hej. Hvis man bruger revet gulerod i stedet for – bliver konsistensen så meget anderledes? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Silke
      Du kan godt bruge revet gulerod. Men tryk gerne væske fra den revne gulerod inden det tilsættes. Det kan du gøre ved at klemme det i et rent viskestykke.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Møller

    Er det muligt at benytte andet mel end majsmel? Evt. almindelig hvedemel, boghvedemel, grahamsmel, havregryn eller andet? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja, du kan variere melet alt efter smag og hvad køkkenskabene byder på 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Guide: Maling af køkkenlåger