Ideer til babys mad og 9 x frokosttallerkener (baby 6-12 mdr.)

Syltede grønne tomater

Tomatsæsonen er ved at nå sin ende, og hvis du stadig har tomatplanter der bugner med tomater, der ikke når at modne, så er det oplagt at sylte nogle af dem.

Min erfaring siger mig dog også, at man kan plukke de grønne tomater (gerne klippe stilken med af og lad dem sidde på den) og lægge dem indenfor i en solrig vindueskarm. Så vil mange af tomaterne modne og kunne spises på normal vis eller f.eks. blive til lækre henkogte tomater, som kan nydes i løbet af vinteren (KLIK HER FOR OPSKRIFT).

Nå – men det skulle jo handle om de grønne og umodne tomater. Og dem kan du faktisk også bruge til noget som de er. De kan nemlig blive til lækre sukkersyltede grønne tomater, som er lækkert tilbehør til vinterens simremad.

Bestem selv hvilken smag dine grønne tomater skal have – måske kanel, stjermeanis eller et pift af kardemomme? Jeg foreslår at du laver en vaniljelage og kombinerer med yderligere en smag, hvis du har mod på det. Ellers er vaniljelagen også glimrende som den er.

OBS omkring grønne tomater: Man bør ikke spise grønne tomater i store mængder ad gangen. Det KAN give mavekneb og ondt i hovedet. Læs mere HER hvor der er et svar fra fødevarestyrelsen om grønne tomater.

Sukkersyltede grønne tomater (glasvolume ca. 750 ml – jeg har her brugt 3 glas á 250 ml)

Arbejdstid: 20 minutter + trækketid minimum 2 uger

 

Ingredienser

500g grønne tomater

4 dl sukker

2 dl eddike

2 dl vand

1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepasta (jeg foretrækker det sidste så det ikke bliver nogle alt for dyre tomater…)

Evt. andre smagsgivere som en kanelstang eller stjerneanis

 

Sådan gør du:

Skold dine glas og skyl dem i atamon.

Skyl tomaterne og skær dem i halve eller kvarte. Fyld dem i glasset/glassene. Tryk dem godt ned i glasset, så der fyldes så mange tomater som muligt i. Lagen vil lægge sig rundt om dem.

Kom evt. også andre smagsgivere ved. Jeg har lavet et glas med stjerneanis, et glas med en kanelstang ved og et glas blot med vanilje-lagen.

Kom eddike, vand, sukker og vanilje i en gryde og bring det i kog. Rør rundt så alt sukkeret opløses og hæld da den varme lage over tomaterne. Sørg for at glasset fyldes helt med lage og at der kun er et par millimeter fri øverst så glasset kan lukkes. Luk glasset straks.

De sukkersyltede tomater opbevares ved stuetemperatur så længe de er uåbnede. Åbne glas opbevares på køl og kan holde op til 1 uge.

Tomaterne skal stå i minimum 2 uger og trække smag fra lagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til babys mad og 9 x frokosttallerkener (baby 6-12 mdr.)