Chokolademousse

Bløde sveskebarer til de mindste (+6 mdr.)

Hvis du har prøvet at servere de lækre bløde havre-æblebarer for dit barn (og hvis du ikke har så bør du bestemt prøve dem – se link nederst i opskriften her), så er her deres fiberrige søster.

De smager fantastisk og er bagt på svesker, sorte bønner og havregryn der blendes fint. Konsistensen er blød og ensartet som mange helt små godt kan lide.

Det høje indhold af svesker gør, at de er et forsøg værd at servere for små børn der døjer med hård mave.

Særligt velegnet til den lille sult, til at have med på farten eller som del af madpakken til vuggestuebarnet eller de yngste børnehavebørn.

Barerne er uden mælk, tilsat sukker eller salt.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på sveskebarer (ca. 20 små barer)

Fra alder: +6 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter inkl. bagning

 

Ingredienser

150g svesker uden sten

1 dl koldt vand

2 dl havregryn (afmålt inden de blendes)

1 dl sorte bønner fra dåse, skylles under koldt vand

1 æg

2/3 dl rapsolie

1 tsk vaniljepulver

½ tsk bagepulver

 

Sådan gør du:

Afvej sveskerne i en skål og hæld vandet over dem. Lad dem stå og trække lidt i vandet imens du afmåler havregrynene og blender dem til helt fint mel.

Bland havremelet med bagepulver og vaniljepulver og stil det til side i en skål for sig.

Kom herefter svesker (og vandet), æg, bønner og rapsolie i blenderen og blend til du har en ensartet konsistens uden for store klumper.

Kom blandingen i skålen med havremelet og rør det hele sammen til en ensartet masse.

Fordel i en lille franskbrødsform beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i ca. 25-30 minutter til du har et fast brød. Det er vigtigt at dejen er blevet fast. Ovne er forskellige, så måske du skal give dem lidt mere eller lidt mindre.

Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.

TIP! De fine ensartede barer fåes ved at skære enderne af dem. De kan naturligvis straks indtages som snack (skal jeg hilse og sige fra min 5-årige…..).

Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).

Pssst… prøv også de yderst lækre havre-æblebarer (til højre i billedet herover). KLIK HER og find opskriften på dem.

10 kommentarer

  • Randi

    Hvorfor skal det være Alm ovn? Kan de ikke bages ved varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Randi
      Ved varmluft skal temperaturen i så fald sænkes lidt, og man skal være forberedt på at de får en mere sprød/hård skorpe på det øverste stykke.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hejsa! Ser lækre ud! Mon de kan laves som muffins?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Maria
      Det har jeg ikke prøvet. De kan sikkert godt bages i en muffinform, men du skal ikke forvente en luftig muffin af opskriften. Det er mere faste og kompakte “barer”/stave (dog lette og bløde i konsistens) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan de fryses? Glæder mig til at lave dem til min søn 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Camilla
      Det kan de 🙂 Kan fryses i op til 3 mdr.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hejsa, kan man bruge kogte svesker fra fryseren? Har en rest der skal bruges. Har også havremel i forvejen, ved du ca hvad det svare til, når de ikke er blendet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne
      Det kan du godt 🙂
      Jeg vil sige det svarer til ca. 2,5 dl i havremel.
      Kh. Theresa /forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Nørgaard

    Kan man bruge andre bønner eller skal det være de sorte ? Er ikke bønne-ekspert 🙈

    Tak for nogle super gode og lækre opskrifter til de mindste – der er mange favoritter herhjemme 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Caroline
      Hvor er jeg glad for at I kan lide opskrifterne 🙂
      Jeg har kun prøvet barerne med sorte bønner. Men tænker at du sagtens kan udskifte med andre opblødte bønner fra dåse – f.eks. røde eller hvide. Bare sørg for at du bruger nogen der er i en smagsneutral lage og husk at skylle dem grundigt alligevel (så den salte lage kommer væk). Så du ikke tilsætter bønner der har ligget i sød chilisauce f.eks.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolademousse