Mini banan/boghvede pandekager (+6 mdr.)

Bløde æble-dadelbarer (+6 mdr.)

De her barer blev til fordi jeg synes, at det er rigtig svært at finde snacks og småmåltider til de helt små børn, der lige er begyndt på rigtig mad.

De bløde og med en ensartet krumme og konsistens. Det er min erfaring, at det kan de små rigtig godt lide.

Smagen er mild og let til den søde side, men uden at være oversød. De får sødme fra æble og dadler. Smagen får et lille pift fra kardemomme og vanilje.

Særligt velegnet til den lille sult, til at have med på farten eller som del af madpakken til vuggestuebarnet eller de yngste børnehavebørn.

Barerne er uden mælk, tilsat sukker eller salt.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Havre-æblebarer til de mindste (ca. 20 små barer)

Fra alder: +6 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter (inkl. bagetid)

 

Ingredienser

1 æble

½ dl vand

10 dadler (fjern stenene)

2 æg

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

3 dl havregryn (afmålt FØR de blendes)

½ tsk bagepulver

½ tsk kardemomme

1 tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i mindre tern.

Kom æbletern og vand i en lille gryde og kog til vandet er væk og æblerne møre. Blend æblet til en fin mos.

Kom havregryn i en tør og ren blender og blend dem til en fin havremel. Hæld over i en lille skål og bland bagepulver, kardemomme og vaniljepulver i havremelet.

Fyld herefter dadler, olie og æg i blenderen og blend det til en jævn masse. Sørg for der ikke er dadelklumper.

Nu hældes dadel-æggesnapsen i en røreskål og æblemos og havremel røres i.

Rør sammen til ensartet konsistens og fordel i en lille franskbrødform beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 25-30 minutter til du har et fast ‘brød’.

Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.

Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).

14 kommentarer

  • Anne

    Sikke nogle lækre bare, de er godkendt af min dreng på 8,5 måned og min pige på 4,5.
    Jeg synes dog at mine er blevet lidt tørre. De falder fra hinanden, og bliver til krummer. Hvad har jeg mon gjort forkert?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Dejligt I kan lide smagen af dem og de hitter hos begge dine børn 🙂 Det er jeg glad for!
      Ift. at de smuldrer … måske er de bagt lidt for længe? Eller skåret ud mens de var varme? Begge dele kan gøre det smuldre er min erfaring.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Mine store børn synes de smager af kage – det må betyde, at de er godkendte 😂👌🏻👌🏻
    Jeg har en masse frugtsmoothies liggende, som min mindste ikke gider spise, og én smoothie i denne opskrift er helt perfekt. Så undlader jeg æblet. Bare et lille fif herfra 🤗
    Tak for super gode opskrifter til de små 👏🏻👏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Bettina
      Hvor er det bare dejligt at disse hitter hos dine børn 🙂
      Tak for fif med at bruge frugtsmoothies – må jeg spørge hvilken størrelse du bruger i?
      Bare hvis andre læser med og vil gøre det samme. For det er da et godt tip!
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Kan man mon undlade dadlerne? Evt. putte lidt mere æble i i stedet for? 🙂
    Så mange lækre opskrifter og inspiration!
    Vh. Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Rikke,
      Jeg har hørt god succes fra folk med at udskifte dadlerne med svesker i denne opskrift. Det kan du prøve 🙂
      Jeg tør ikke sige hvordan konsistensen bliver uden.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Skønt med alle de mange gode ideer til madpakke og eftermiddagssnacks 🤗. Er det vigtigt at blende havregrynene, eller er det primært for konsistensens skyld?
    Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line 🙂
      Dejligt du kan bruge opskrifterne.
      Det er primært for konsistensens skyld. Dog er jeg i tvivl om hvordan denne opskrift vil hænge sammen hvis du bruger hele gryn. Det har jeg ikke prøvet. Se evt. min nye opskrift på havrebarer m. jordbær og æble: https://forstadsmor.dk/2021/01/18/havrebarer-m-jordbaer-og-aeble-12-mdr/
      Der er der også hele gryn i og den konsistens er lidt grovere – men stadig bløde bare.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

    Kan man bruge sveske I stedet for dadler? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Liv
      Ja det kan du godt 🙂 Se dog evt. også opskriften på sveskebarer, hvis du alligevel ønsker at bruge det.
      KH. Theresa / Forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Kan man bruge færdiglavet æblemos i stedet? 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja det kan du godt 🙂 Vær dog OBS på konsistensen. Jeg synes mange købe æblemos er lidt til den tynde side. Så det er muligt du skal tilføje mere mel.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Allaa

    Hej 😁
    Tak for de lækre opskrifter. Hvilke dadler bruger du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Dejligt at du kan bruge opskrifterne 🙂 Jeg bruger de lidt bløde dadler der sælges i frugt og grønt afdelingen. De hedder noget med “juicy” og sælges i papæsker.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini banan/boghvede pandekager (+6 mdr.)