Vaniljekranse

Den barsel der aldrig blev som jeg havde tænkt

I dag er det præcis ét år siden, at jeg sagde “på gensyn” til mine kollegaer for at gå på barsel og vente på lillebrors ankomst. Foran mig ventede mig først et godt stykke barsel (6 uger før termin) uden baby og derefter ville der starte et nyt kapitel i mit liv som mor til to.

Jeg gjorde mig mange forestillinger om, hvordan det hele skulle være med to børn. Hvordan rutinerne med at aflevere og hente Isak i børnehaven ville være og hvor mange dage om ugen jeg mon ville holde ham hjemme, nu hvor jeg alligevel var hjemme.

Efter en veloverstået fødsel af Adam nåede jeg at få 2 måneders tid i den der rigtige “barselsboble”. Jeg tøffede afsted med Adam, der var helt spæd, i barnevognen og Isak på cykel mod børnehaven. Når jeg havde afleveret Isak gik jeg af og til forbi bageren efter en bolle og så lagde jeg mig derhjemme på sofaen og puttede med min baby til tv-serier på fjernsynet, gik ture med barnevogn og mødtes med veninder på caféer og drak latte.

Pludselig blev verden vendt op og ned og Isaks børnehave – og alle andre børnehaver i landet – sendte børnene hjem.

Min mand arbejdede også hjemmefra og jeg befandt mig i en helt ny virkelighed med to børn hjemme, der begge havde forskellige behov der skulle imødekommes. En på dengang 3 mdr. og en på 4 år.

Og jeg fandt ud af, at det faktisk gik over alt forventning!

Ikke ret lang tid efter begyndte jeg og min derfor mand at snakke om, at tage Isak helt ud af børnehaven og tage det endelige spring til at Adam heller ikke skulle i vuggestue. At jeg skulle hjemmepasse og være hjemmegående.

LÆS OGSÅ: Derfor tog vi vores børn ud af institution 

Min barsel har ikke budt på hyggelige cafébesøg, mødregruppe, babysalmesang eller babysvømning.

Men den har budt mig så meget mere: en ny hverdag og uendelig værdifuld tid med begge vores børn.

Jeg fik ikke den “traditionelle” barsel meget mere end de første 7-8 uger og jeg nåede aldrig at komme i en mødregruppe eller starte op til nogen som helst aktiviteter. Barsel er nok ellers for mange mødre nok noget man forbinder med at hellige sig fuldstændigt til det nyfødte barn, restituere og hvile ud ovenpå en graviditet og fødsel, mødes med andre nybagte mødre og finde sig selv i rollen som mor (eller som mor til 2 – det skulle jeg også lige vænne mig til). Det er en boble man er i for en tid. En hyggelig boble. Og det har det skam også været for mig, det blev bare anderledes end jeg havde forventet.

Et år er gået siden jeg forventningsfuldt gik og ventede på lillebrors ankomst (som han så valgte skulle være den 24. december af alle dage…). Meget er sket må man sige og 2020 har for os alle være et turbulent år. Intet i 2020 er blevet som vi havde forventet.

For mig og vores lille familie kulminerede det hele med at var inde på mit tidligere job og ændre mit “på gensyn” til et “farvel”.

LÆS OGSÅ: Fra cand.jur til cand.mor

Barslen blev virkelig noget andet jeg havde forventet, men det åbnede nogle døre til at se vores familieliv og tiden med børnene på en helt anden måde.

Nu er jeg hjemme permanent med begge vores skønne drenge. Vi stornyder det, trives alle og hverdagen er fantastisk. Der er ro på og tid til nærvær på en måde jeg aldrig har prøvet før.

Og det er mere end “OK” for mig at have byttet min barsel for det.

4 kommentarer

 • Jeg er glad for at der er kommet noget godt ud af det for jer 🙂
  Min barsel blev heller ikke som forventet, vores yngste søn kom til verden d. 10. marts, og den 11. lå vi på barselsgangen og så Statsministeren lukke landet ned. Så fulgte 8 uger med storebror på knap 3 år hjemme (gudskelov havde min man 10 ugers barsel i starten), ingen barselsbesøg, ingen der fik set min lille nyfødte baby, og ingen 100% opmærksomhed på min nyfødte, før jeg ringede, hulkende, til vuggestuen og spurgte om de ikke kunne tage min store søn bare lidt. Her 8 måneder efter har barslen slet, slet ikke været som den var planlagt, for vi kan/må jo ikke noget som helst. Min første barsel blev ødelagt af at min mor blev syg og døde, og denne blev så ødelagt af corona (og jeg skal ikke have flere børn). Øv 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Tak for din kommentar og for at dele din oplevelse af denne tid.
   Forstår godt den følelse du sidder tilbage med og puha – sikke en omgang du og I har været igennem. Det gør mig virkelig ondt med din mor.
   Mange kram fra mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæg – hvor er det godt, det blev vendt til noget positivt, når forventningerne nu ikke blev indfriet som planlagt 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne May

  Det lyder bare så godt og som det helt rigtige for jer ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljekranse