Æbleboller

Lammekrone m. ærtedip

REKLAME – Denne opskrift er udarbejdet i et betalt samarbejde med Green Seed Group for walisisk lammekød –

Forkæl dine gæster med dette overdådige måltid med lammekrone marineret i salvie, rosmarin og citron serveret sammen med en cremet ærtedip. For at fuldende middagen foreslår jeg, at du serverer sammen med pomfritter af sødkartoffel, en hjemmerørt persillemayo og lækker middelhavsinspireret salat.

I opskriften har jeg brugt walisisk lammekød (welsh lamb), som er kød af en helt særlig god kvalitet. Dyrevelfærden er i top på farmene i Wales, hvor lammene går ude frit stort set hele året og kun lever af græs. Det giver et meget kødfuldt lam uden ret meget fedt. Dyrene lever på den måde en stressfri tilværelse, hvor mor og børn i øvrigt heller ikke adskilles ved fødslen, men går sammen. Derfor er det her også et samarbejde som jeg er rigtig stolt af at kunne promovere.

Kødet smager fantastisk – det er saftigt, fuld af smag og rigtigt nemt at gøre lækkert og mørt. Her har jeg tilberedt to lammekroner og ladet dem trække i en hjemmelavet marinade med friske krydderurter, hvidløg, citron og olivenolie, som er perfekt til en lammekrone.

Det walisiske lammekød forhandles hos udvalgte Meny butikker.

Opskrift på lammekrone (2 stk. – nok til 5-6 personer)

Arbejdstid: 1 time

 

LAMMEKRONE

2 lammekroner

2 spsk hakket rosmarin

2 spsk hakket salvie

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

1 spsk friskrevet citronskal (øko citron)

2 tsk flagesalt

Friskkværnet peber

 

ÆRTEDIP

4 d fine ærter (frosne)

4 spsk mascarpone

2 spsk citronsaft

Salt og peber efter smag

 

Sådan gør du:

LAMMEKRONE

Dup lammekronerne tørre med lidt køkkenrulle og rids herefter tern i fedtet på oversiden. Undgå at skære ned i selve lammekødet. Læg lammekronerne med fedtkantet op i et ildfast fad.

Rør din marinade af alle ingredienser undtagen salt og peber, og overhæld lammekronerne med marinaden og gnid den godt ind i dem.

Drys med salt og giv til sidst lidt friskkværnet peber.

Steg lammekronerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 24-26 minutter.

TIP! Imens lammekronen er i ovnen forberedes ærtedippen og evt. øvrigt tilbehør. Laver du den salat  og persillemayo jeg foreslår nedenfor, kan du med fordel klargøre kartoflerne helt og persillemayoen dagen i forvejen så du kun skal samle salaten. Laver du sødkartoffel fritter til kan du med fordel skrue op for ovnen så snart lammekronerne tages ud og lave pomfritterne imens lammekronerne trækker de ca. 15 minutter.

Lad lammekronerne trække 15 minutter inden de skæres ud og anrettes på fad.

ÆRTEDIP

Kom ærterne i en skål og overhæld dem med spilkogende vand og lad dem trække 2 minutter.

Hæld vandet fra og blend ærterne til en jævn og ensartet masse med en stavblender.

Rør mascarpone og citronsaft i og smag til med salt og peber.

 

SERVERINGSFORSLAG: Server lammekronen og ærtedip sammen med sød kartoffel fritter (køb evt. nogle gode i supermarkedet), middelhavssalat og hjemmerørt persillemayo.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleboller