Lammekrone m. ærtedip

Banan-hindbærbrød (+6 mdr.)

Dette brød med banan og hindbær er vanvittigt nemt at bikse hurtigt sammen og så smager det bare VANVITTIGT godt også. Både min 5-årige og min knap 1-årige er helt vild med det. Det har den blødeste konsistens og dejligste milde smag af banan og hindbær.

Det er en perfekt snack eller mellemmåltid og til at sende med i madpakken – eller måske som sukkerfri “send-med-ting” til fødselsdag i vuggestuen.

Kan både spises som det er eller med smør ovenpå.

Indeholder gluten og æg. Laktosefri og uden tilsat sukker, men med et naturligt indhold af frugtsukker fra banan og hindbær.

OBS: Opskriften passer til en lille franskbrødsform og kan med fordel fordobles. Husk da at tilpasse ovntiden.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på banan-hindbærbrød (1 stk. i lille franskbrødsform)

Arbejdstid: 30 minutter

Fra alder: +6 mdr.

 

Ingredienser

1 stor banan (100g uden skræl)

1 æg

1 spsk smørbar

1 tsk bagepulver

½ tsk vaniljepulver (alternativt vaniljesukker)

1½ dl hvedemel

85g hindbær (evt. optøet fra frost)

 

Sådan gør du:

Mos bananen grundigt med en gaffel og rør den sammen med ægget og smør i en skål.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i sammen med hindbærene (gem evt. lige et par hindbær til toppen af brødet).

Kom dejen i en lille franskbrødsform beklædt med bagepapir og fordel den. Top med et par hindbær du trykker lidt ned i dejen.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 18-22 minutter til brødet er fast.

Lad afkøle inden det skæres ud.

 

14 kommentarer

  • Anna

    Hej Terese
    Tak for en dejlig hjemmeside med en masse gode opskrifter!
    Kunne man måske lave små muffins ud af denne opskrift? Vi skal snart til familiedag, og en af de små fætre tåler ikke så godt mælk, så denne opskrift tænker jeg er super til alle – både store og små børn (fra 10 mdr til 9 år)
    De bedste hilsner
    Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anna
      Beklager mit lidt langsomme svar.
      Du kan sagtens bruge opskriften i muffinforme. Det har jeg selv gjort med succes 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

    Ved du om man kan erstatte æg med noget andet, så jeg stadig kan afprøve denne lækre opskrift til min allergiske søn på 9 måneder.☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sabina 🙂
      Jeg har endnu ikke haft held med at lave denne opskrift æggefri.
      Men du kan tro jeg arbejder på flere opskrifter uden æg!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma p

    En god opskrift, hvor mel kan erstattes af den røde finax, hvis man ikke kan tåle gluten 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sandra

      Hej Emma,
      Jeg har i dag bagt det med mandelmel i stedet for hvedemel. Det blev møg-lækkert. Prøv eventuelt det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabella

    Jeg (eller rettere min søn på 9 mdr.) er kæmpe fan af denne opskrift. Mange tak for den!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Isabella
      Tusind tak for at give dig tid til at skrive det. Dejligt brødet er et hit 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hej
    Lækkert brød, min datter elsker det 😃
    Når du fryser det, er det så skåret ud i skiver? Min datter er kun 8 mdr. og spiser ikke ret meget ad gangen 😃

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Laura
      Dejligt din datter kan lide det! 🙂
      Ja det kan være en fordel at fryse det skiveskåret og evt. dele skiverne med små stykker af bagepapir/madpapir, så skiverne ikke fryser sammen.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Kan man undlade æg evt erstatte med andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sarah
      I denne opskrift har jeg desværre endnu ikke et godt alternativ til æg.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Hvordan opbevarer du dette? 🙂
    Min søn på 7,5 mdr. elsker det, i øvrigt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Cathrine
      Dejligt din søn også er vild med dette brød 🙂
      Jeg opbevarer det ved stuetemperatur i 2 døgn. Ellers fryser jeg det.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammekrone m. ærtedip