Bananasplit m. nougatmousse

Guide: Lav din egen rengøringsplan

Jeg får af og til forespørgsler på min rengøringsplan, og den har jeg faktisk tidligere delt i et indlæg (KLIK HER).

Rengøringsplanen hjælper mig til, at der altid er styr på hjemmet, og at det aldrig hober sig op med uoverskuelige rengøringsprojekter eller vasketøjsbunker. Planen giver overblik og hjælper til at få tingene gjort. F.eks. er jeg glad for at have styr på at jeg gør ovn ren én gang om måneden. På den måde undgår jeg at stå hvert halve år med en ovn der er helt forkullet af madrester og et uoverkommeligt rengøringsprojekt. I løbet af de 4 uger planen tager at komme igennem, der kommer jeg rundt i hele huset – både med de ting der er rare at få gjort hver uge og de ting man ikke behøver så tit.

Den ovenstående plan jeg har delt er min “hjemmegående husmor”-rengøringsplan. Den er ret ambitiøs fordi jeg gør meget rent i hverdagene, men til gengæld holder helt fri med familien i weekenden og ikke tænker på støvsugning eller vasketøj der.

I dette indlæg vil jeg guide dig til, hvordan du selv kan lave din egen rengøringsplan, samt dele hvilke opgaver jeg har på min (og hvor ofte jeg mener de nogenlunde bør gøres). Og så har jeg faktisk også delt et link til en printbar PDF-fil med min rengøringsplan som den så ud, da jeg arbejdede fuldtid. Den kan du downloade nederst i indlægget her.

Sådan laver du din rengøringsplan

Beslut dig for om du vil have en 4 ugers rengøringsplan eller en 6 ugers (eller andet). Antallet af uger afgør hvor lang tid det tager at komme igennem hele huset. Jeg har en 4 ugers. Da jeg arbejdede havde jeg en 6 ugers, da vi ikke var helt så meget hjemme og der også godt kunne gå længere tid mellem rengøringsopgaverne.

Lav et skema med alle ugens dage eller mandag-fredag (hvis du slet ikke vil gøre rent i weekenderne – dette stiller dog krav til at bruge mere tid på rengøring i hverdagene). Skemaet skal have ugens dage og det antal kolonner under, som du har af antal uger i din plan.

Start med at plotte ind hvornår du hver uge gør de ugentlige faste ting. Lav en dag for støvsugning, en dag til rengøring af badeværelser/toilet, en dag til vasketøj osv. Nogle af tingene kan også samles på samme dag. Det er naturligvis helt op til dig alt efter hvad der passer i din families hverdag.

Derefter sætter du de ting ind der skal gøres hver anden uge. Afslut med at sætte de ting ind der kun gøres én gang (dem der gøres hver 4. – 6. uge) på din plan før du starter forfra.

Hæng din rengøringsplan op på en tavle eller køleskab og hav en nål eller magnet der markerer, hvor langt du er i den. Når du er hele vejen igennem planen, startes der forfra.

Download min 6 ugers rengøringsplan

KLIK HER for at hente mit rengoringsskema

1 kommentar

  • Sarah

    Hej! hvilke produkter (spray, type karklude, børster mm) bruger du til hver enkel rum/flade? Jeg søger gode økologiske produkter uden kemi! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananasplit m. nougatmousse