Ciabattaboller

Her får du opskriften på nemme ciabatta-inspirerede boller. De er IKKE med surdej, så de får ikke helt så store luftbobler.
Til gengæld er de nemme at lave, skal ikke æltes på bordet eller maskine, kan hæve natten over og så har du friskbagt morgenbrød på ingen tid den følgende dag.
Og sejheden og smagen af italiensk brød – DET har de!
Opskrift på ciabattaboller (ca. 10 stk.)
Arbejdstid: 5 minutter om aftenen + 25 minutter om morgenen
Ingredienser
4 dl koldt vand
1 dl tykmælk (alternativt yoghurt natural, creme fraiche, ylette, skyr, kærnemælk eller andet surmælksprodukt)
½ dl smagsneutralolie (solsikke eller rapsolie)
2 spsk sukker
2 spsk olivenolie
20g gær
1 dl durummel
11 dl TIPO 00 mel
2 tsk salt
Til formning: raps- eller solsikkeolie
Drys: 1 spsk TIPO og 1 spsk durummel blandet sammen
Sådan gør du:
OM AFTENEN
Vand, tykmælk, begge slags olie, sukker og gær kommes i en stor skål. Gæret udrøres grundigt.
Tilsæt herefter mel og salt lidt efter lidt. Rør med håndkraft til alt mel er absorberet i dejen.
Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.
OM MORGENEN
Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fugt dine hænder med solsikke- eller rapsolie og fang klumper af dejen fra skålen med to spiseskeer. Form forsigtigt dine ciabattaboller i hånden uden at slå luften ud af dejen.
Placer bollerne på bagepladen efterhånden og fugt dine hænder yderligere med olie, hvis dejen begynder at klistre.
Drys let med melblanding (durum og TIPO mel) på toppen af bollerne og bag dem i midten af ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne og lyder hule. Du kan skrue lidt ned for ovnens varme (til 200 grader) efter de første 10 minutter af bagetiden.
Lad bollerne afkøle en smule på pladen inden de serveres.
Ingen kommentarer endnu