Æbleflæsk

Mine bedste opskrifter på morgenbrød på 20 min.

Der er ikke noget bedre end duften af friskbagt morgenbrød i huset en weekendmorgen, men som småbørnsmor må jeg ærligt erkende, at jeg ikke gider at stå op 2 timer før der skal stå friskbagt brød på bordet.

Det skal være nemt og det må ikke tage for meget tid.

Langt de fleste fridage får vi helt frisk hjemmebagt brød – og min “hemmelighed” er koldhævet dej.

Koldhævet dej er en tyndere dej, som hæver i køleskabet natten over. Det røres sammen om aftenen og skal ikke æltes på bordet på noget tidspunkt. Du slipper altså også for en del køkkensvineri og oprydning. Næste morgen tages dejen ud af køleskabet, placeres ved hjælp af to spiseskeer på en bageplade og bages straks i ovnen (ingen efterhævning) ved høj varme.

10-15 minutter senere er der lækkert, friskbagt morgenbrød.

TIP! Rengør nemt dit dejfad efter brug ved straks at stille det i køkkenvasken og fylde det med lunken vand. Efter ½ times tid kan du nemt køre hænderne rundt i vandet langs dejfadets kanter og skubbe dejrester af. Skyl fadet i lunken vand og tør det med et viskestykke. På denne måde undgår du en opvaskebørste fyldt med klistret dej.

 

Nedenfor kan du klikke direkte ind på mine favoritopskrifter på koldhævede morgenstykker som kun tager ganske få minutter at få i ovnen en søvnig lørdag morgen.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleflæsk