Ærtemuffins til de mindste (+6 mdr.)

Med denne opskrift får du de lækreste og mest svampede og bløde ærtemuffins som er den perfekte BLW snack til det lille barn. Gode til madpakken, som del af en frokosttallerken eller mellemmåltid til den lille sult – og oplagte at have med på farten.
Prøv også at skære dem over og give dem et lag smør for ekstra energitæthed.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på ærtemuffins (12 små eller 6 almindelige muffins)
Anbefalet alder: +6 mdr.
Arbejdstid: 30 minutter inkl. ovntid
Ingredienser
1 dl fine ærter (tøet fra frost)
½ dl solsikkeolie eller rapsolie
½ dl pæremos (eller æblemos) – kan sagtens være en købe-smoothie, jeg har brugt den fra Nestlé
2 æg
2 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
Smør eller olie (hvis mælkefri) til formene
Sådan gør du:
Blend ærterne og olien til en ensartet og fin ærtemos med en stavblender.
I en anden skål piskes pæremos og æg til en luftig og skummende æggesnaps.
Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen sammen med ærtemosen.
Vend det hele sammen (ikke røre – så slår du luftigheden ud) indtil du har en ensartet dej.
Fordel i smurte muffinforme og bag ved 190 grader varmluft i 12-15 minutter til de hæver op og er faste og let gyldne i kanten.
Lad afkøle inden servering.
Kan holde sig op til 3 dage i køleskab eller fryses i 3 måneder.
Kan man bytte æg ud med noget? Min søn er desværre allergisk. Tak for mange gode opskrifter på nem baby-mad!