Snackbarer med dadler og skovbær til de mindste (+6 mdr.)

De bedste “to go” snacks til baby

Når der står ture ud af huset på programmet kender mange forældre nok til tankerne om, hvad man lige pakker med af mad til en baby. Hvad enten man skal på familiebesøg, på legeplads eller en tur i zoo kræver det lidt proviant – af varierende mængde alt efter om der gives flaske/ammes endnu og babys alder – for at turen bliver god for den lille. Dette indlæg skal gerne kunne give inspiration til, hvad der er nemme og gode “to go” snacks til det lille barn på 6-24 mdr. Alle opskrifter kan du klikke dig videre til nederst i indlægget.

 

En god “to go” snack (ifølge mig)

Hvis du spørger mig, så har jeg en række krav til, hvad god “to go” mad til det helt lille barn er. Det er ikke alt mad jeg bare lige snupper med.

Det skal være NEMT for baby at spise selv og sidde med. Det skal være TRYGT for mig at give til barnet når det f.eks. sidder fastspændt i en barnevognssele. Det skal IKKE SVINE OG FEDTE for meget. Samtidig skal det gerne give GOD MÆTHED, og det må også gerne være noget baby kan sidde med og hygge sig/blive aktiveret med.

Typisk kan ture ud af huset godt være lidt kedelige i en babys verden – hvertfald hvis man skal sidde stille længe i en klapvogn eller er et sted, hvor baby gerne skal aktiveres lidt og ikke har fri leg over det hele (f.eks. på besøg hos familie eller venner, hvor mor og far også gerne lige hurtigt vil nå at spise, når der serveres mad og værternes hjem i øvrigt ikke skal splittes i atomer).

Dette forsøger jeg at tænke ind, når jeg pakker mad til mit lille barn.

Tips til babys tursnacks 

Opdel maden

Jeg har ikke alt maden samlet i én madkasse, men deler det gerne lidt op i bøtter. Det gør det nemt og overskueligt for barnet at få tilbudt én ting ad gangen, når det er ude blandt mange indtryk. Og det gør at alt maden ikke bare mases sammen af barnet hvis det ikke lige var sultent alligevel. Så kan man gemme resten af maden til senere og det er stadigt indbydende og lækkert.

Brug maden til aktivering 

Små bøtter med udskårne snackbarer, tern af frugt eller ost er god aktivitet for barnet at sidde og snuppe mellem to fingre. Det kan endda være hyggeligt for barnet at sidde med imens der sker en masse andet omkring det. Jeg vender gerne de lidt klistrede frugttern i kokosfibermel – så ender det hele ikke som én klistret masse og barnet har også nemmere ved at fange det.

Tænk i nem mæthed

Med tursnacks synes jeg ikke, at man behøver at tænke en helt masse i varierende kost med masser af grønt, kød og de helt rigtige vitaminer og mineraler. Det skal selvfølgelig stadigt være god og sund mad, men det vigtigste for mig er at barnet her nemt bliver godt mæt. Pandekager, boller med gryn, grødsmoothies, snackbarer og rugbrød lægger en god bund for barnet.

 

Forslag til snacks der er gode at have med

 • Ostetern eller ost i stave (fast mozzarella, emmentaler, cheddar eller gouda er godt)
 • Små havregrødsboller
 • Små pandekager i forskellig variation (dem på billedet her er med blåbær)
 • Rugbrødsstave (uden pålæg)
 • Rugbrøds-klapsammen med smørepålæg i midten – smøreost eller leverpostej er godt
 • Snackbarer – jeg har opskrifter på mange hjemmelavede slags med blød konsistens og smag af f.eks. mango/kokos eller æble/dadler
 • Snacksalami
 • Små bløde og luftige muffins – f.eks. med ærter eller gulerod
 • Figenstænger
 • Frikadeller skåret i stave
 • Smoothieposer – jeg går gerne efter nogle med grød i (for ekstra mæthed) eller med mange grøntsager (så det ikke bare er en sukkerfyldt frugtmos)
 • Blød frugt af forskellig slags skåret i tern eller kvarte og evt. vendt i kokosfibermel; mango, kiwi, banan, blåbær, jordbær, vindruer, blomme, melon.

Fra venstre mod højre: 1) Smoothie m. sødkartoffel/græskar/æble/blåbær, rugbrødsstave med leverpostej, blåbærpandekager og bøtte med melon/jordbær vendt i kokosfibermel 2) Smoothie m. havre/mango/pære, mango-kokosbarer, tern af goudaost og kyllingefrikadeller i stave 3) Smoothie m. æble/yoghurt/sødkartoffel/ingefær, små grødboller, lille figenstang, salami sticks og bøtte m. blåbær/vindruer i kvarte 4) Smoothie m. squash/æble/avocado, æble-dadel barer, rugbrød med Philadelphiaost, ærtemuffins og bøtte med banan/kiwitern vendt i kokosfibermel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snackbarer med dadler og skovbær til de mindste (+6 mdr.)