De bedste "to go" snacks til baby

Pizzastave m. gulerod til de mindste (+6 mdr.)

Her får du opskriften på den skønneste pizzasnack i babyvenlig version. En traditionel pizzasnegl eller pizza kan være lidt en udfordring for de små at spise, da en gærdej typisk er sej og har “bid” i sig. Disse er lavet med bagepulver og derfor også ultranemme at lave. De minder om min opskrift på pølsehornsstave.

Stavene indeholder gulerod, så de også har lidt grønt i sig, og så er de uden mælk (ingen ost).

Jeg har lavet dem med pepperoni, men de kan også laves med tilberedt hakket oksekød, kyllingetern eller – for en vegetarisk version – med oliven. Sørg for fyldet du vælger er i bitte små stykker og tilsæt 0,75 dl af det i stedet for pepperoni.

Stavene er hurtige at lave og perfekte til madpakken, frokosttallerkenen eller som supplement til babys aftensmad. De er nemme at holde om og gumle af, og så er de skærefaste så de også kan skæres i små bidder til pincetgreb.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på pizzastave til de mindste (ca. 25 stk.)

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter (inkl. bagetid)

 

Ingredienser

130g gulerod i helt små tern

2 æg

1 dl solsikkeolie eller rapsolie

½ dl vand

3 dl hvedemel

1 dl specialmel (en fuldskornsmel eller anden specialmel – jeg har brugt quinoamel)

1/3 tsk bagepulver

10 skiver pepperoni (eller 0,75 dl kyllingetern)

3 tsk tomatpuré

 

Sådan gør du:

Skræl gulerødder svarende til 130g og skær dem i bittesmå tern. Kom ternene i en lille gryde og dæk dem med vand og kog dem til de er møre og bløde. Hæld vandet fra og tag ½ dl af ternene fra i en lille skål. Resten af gulerodsternene blendes med en stavblender til en helt fin mos. Lad det afkøle lidt så det kun er lunt.

I en ren røreskål kommes æg, olie, vand og gulerodsmos. Rør sammen med en grydeske til en jævn konsistens.

Afmål mel og bland bagepulver heri. Skær pepperoni i helt bittesmå stykker.

Kom melblanding, pepperoni, tomatpure og resten af gulerodsternene i skålen og rør det hele grundigt sammen.

Beklæd en lille ovnfast bradepande (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter.

Lad afkøle og udskær herefter i stave.

Stavene er fryseegnet (op til 3 mdr.) eller kan opbevares i køleskab (3 døgn).

17 kommentarer

  • Signe

    Kære forstadsmor❤️

    Kan man bruge grahamsmel ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej,

    Har fået købt fuldkornshvedemel – groftmalede hvedekerner med alle skaldele og Kim. Kan det mon bruges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Kan en baby der lige er fyldt 6 måneder uden tænder spise dem? Jeg ved ikke hvordan jeg skal gå fra helt glat mos til andet mad ( første gange mor ) synes det er en lidt “voldsom” overgang 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sandra
      Hvis din baby har været vænnet til helt glat mos, så er madovergangen typisk lidt anderledes. Jeg vil anbefale ristede (kernefri) rugbrødsstave, kogte gulerodsstave og lign at sidde med i første omgang. Efterhånden som mundmotorikken udvikles kan man gå mere frem. Opskrifterne på min side er angivet som +6 mdr. fordi de i princippet kan gives herfra ift. ingredienser og BLW principper. Men alt afhænger af det enkelte barn. Og der ved forældrene bedst. God fornøjelse med jeres madopstart 🙂
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    I forhold til salt er pepperoni smart til de mindste?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nanna 🙂
      Babyer må jo gerne få salt, men i begrænset mængde. Der er ikke meget pepperoni pr. stav, så det ville ikke være en bekymring for mig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Hen. Tak for en god side. Hjælper mig godt som førstegangsmor. Kan man erstatte tomatpuré med noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Tanja
      Beklager jeg først ser din kommentar nu – tak for de pæne ord om min side.
      Puréen kan erstattes andre grøntsagsmos, hvis man har det.
      KH Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hejsa. Har lavet disse idag med skinketern. Bagte dem i tyve minutter men syntes de virker klæge i det ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Julie
      Beklager din kommentar først er set nu. Øv at de ikke lykkedes … mit bedste bud er jo desværre at de simpelthen har været lidt underbagte.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Kan man bruge olivenolie??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Michelle
      Jeg vil ikke anbefale olivenolie, da det har en meget kraftig smag. Vil foreslå en smagsneutral olie.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kan man undlade eller erstatte speciel melet med andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    De lyder vildt lækre.. Kan man mon lave dem glutenfri?🤷🏻‍♀️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Henriette
      Glad for du synes opskriften ser indbydende ud! 🙂
      Jeg har ikke erfaring med at lave dem glutenfri, men tænker at det nu nok kan lade sig gøre at bruge et glutenfrit alternativ til melet.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste "to go" snacks til baby