Øllebrød (+4 mdr.)
Øllebrød er jo en klassiker, så der er intet revolutionerende over denne opskrift. Men her får du altså opskriften på hvordan jeg laver den bedste og mest cremede øllebrød til mine børn.
Øllebrød kræver lige en smule mere tålmodighed og at man rører i gryden. Ellers begynde den at koge så det sprutter. Det undgår man ved at røre godt på bunden af gryden – for ligger der sig en belægning i bunden af gryden, så vil det boble med øllebrød ud over komfuret. Så sørg for at røre godt i den når varmen stiger. På den måde får du også en øllebrød uden klumper.
Jeg har her toppet øllegrøden med æblemos og lidt flødeskum. Sidstnævnte bør ikke gives fra før 9 mdr.
Du kan i øvrigt lave dobbeltportion – så er der morgenmad til baby og mor OG nok til at bage øllebrødsklatkager (find opskriften på dem HER).
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på øllebrød (ca. 4 dl færdig grød)
Anbefalet alder: Fra 4 mdr.
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
150g rugbrød uden kerner
4,5 dl vand
Sådan gør du:
Kom koldt vand i en gryde med god plads og tilsat rugbrød ved at brække det i mindre stykker og trykke det ned i vandet så det suger vand. Lad stå i 15 minutter.
Herefter tændes der under gryden på middel varme og vand og rugbrød varmes op. Rør ofte og godt på bunden.
Når det begynder at simre rører du hele tiden i gryden og ekstra godt på bunden.
Øllebrøden tages af varmen, når du synes konsistensen er som den skal være. Jeg foretrækker en øllebrød der er en smule tykkere end yoghurt og som er cremet uden klumper.
Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.
Opbevaring: Øllebrød opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.
Hvilket rugbrød anbefaler i, jeg kender nemlig kun bondebrød som værende det uden kerner. Er der noget fra et andet mærke du kan sende billede af?