Jordbær-banangrød m. havre (+4 mdr.)

Øllebrød (+4 mdr.)

Øllebrød er jo en klassiker, så der er intet revolutionerende over denne opskrift. Men her får du altså opskriften på hvordan jeg laver den bedste og mest cremede øllebrød til mine børn.

Øllebrød kræver lige en smule mere tålmodighed og at man rører i gryden. Ellers begynde den at koge så det sprutter. Det undgår man ved at røre godt på bunden af gryden – for ligger der sig en belægning i bunden af gryden, så vil det boble med øllebrød ud over komfuret. Så sørg for at røre godt i den når varmen stiger. På den måde får du også en øllebrød uden klumper.

Jeg har her toppet øllegrøden med æblemos og lidt flødeskum. Sidstnævnte bør ikke gives fra før 9 mdr.

Du kan i øvrigt lave dobbeltportion – så er der morgenmad til baby og mor OG nok til at bage øllebrødsklatkager (find opskriften på dem HER).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på øllebrød (ca. 4 dl færdig grød)

Anbefalet alder: Fra 4 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

150g rugbrød uden kerner

4,5 dl vand

 

Sådan gør du:

Kom koldt vand i en gryde med god plads og tilsat rugbrød ved at brække det i mindre stykker og trykke det ned i vandet så det suger vand. Lad stå i 15 minutter.

Herefter tændes der under gryden på middel varme og vand og rugbrød varmes op. Rør ofte og godt på bunden.

Når det begynder at simre rører du hele tiden i gryden og ekstra godt på bunden.

Øllebrøden tages af varmen, når du synes konsistensen er som den skal være. Jeg foretrækker en øllebrød der er en smule tykkere end yoghurt og som er cremet uden klumper.

Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.

Opbevaring: Øllebrød opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.

 

19 kommentarer

  • Matilde

    Hvilket rugbrød anbefaler i, jeg kender nemlig kun bondebrød som værende det uden kerner. Er der noget fra et andet mærke du kan sende billede af?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Matilde 🙂
      Der findes flere rugbrød uden kerner. Hos bageren finder du det typisk som “Sønderjysk rugbrød”, mens butikkernes pakkede rugbrød har små pakker der hedder “mørkt rugbrød”, som er uden kerner. Der er ikke et bestemt mærke jeg sværger til.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Er der mulighed for at du kan skrive, hvad du pynter dine grød med? Altså hvilke frugter og bær du putter ovenpå grøden? 🤗

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Kan man bruge rugbrød med kerner og blende det rigtig godt til baby på 4 mdr??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Nej jeg ville altid bruge kernefrit rugbrød til så små børn. Selv ville jeg heller ikke bryde mig om øllebrød med kerner i – blendet eller ej 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej 🙂 Kan man give øllebrød i flaske til natten istedet for flaske med MME?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

    Kan rugbrød med kerner bruges hvis kernerne sies fra inden servering? Eller er der andre grunde end kernerne der gør at det skal være kernefrit rugbrød som bruges? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nadja
      Hmmm i princippet kan de vel godt sies fra, men jeg tror ikke det bliver helt godt. Jeg tror også det vil være svært at si ordentligt. Jeg ville gå efter at bruge et mørkt kernefrit rugbrød. Til småbørn kan en rest bondebrød også bruges (personligt synes jeg ikke det smager allerbedst i øllebrød, men børnene elsker det).
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Hej. Skal der ikke modemælk i øllebrød?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lisbeth
      Det er op til dig om du vil berige øllebrød med modermælk eller MME til din baby. Jeg har ikke gjort det, da mine børn er blevet ammet rigtig meget ved siden af måltiderne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kan det mon laves af fuldkornstoast i stedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anja
      Det har jeg ikke prøvet 🙂 Vil bestemt anbefale rugbrød til øllebrød.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Min lille dreng elsker øllebrød, så jeg vil gerne lave en kæmpe portion 😊 kan det fryses ned i en stor beholder og så tages op og derefter holde tre dage oppe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sofie
      Vi elsker også bare øllebrød hjemme hos os 🙂
      Dog kan grød der fryses ned skille når det tøes. Så du kan godt risikere en lidt mærkelig konsistens. Jeg anbefaler det ikke 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vicki

    Hvor længe kan det fryses ned? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Jeg vil sige 3 mdr. 🙂 Det er den tid man normalt anbefaler at fryse rugbrød ned i, som øllebrød jo er lavet på.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Det ligner flødeskum du har toppet med. Kan det piskes af modermælk eller erstatning? Eller hvad har du gjort? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Pernille
      Beklager mit lidt sene svar 🙂 Det er flødeskum på toppen. Man skal op på en fedtprocent på 38% for at kunne piske til flødeskum, så MME/MM kan ikke piskes. Flødeskum i små dutter på toppen har jeg givet ind i mellem fra 9 mdr.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Kan øllebrød evt blandet med fintrevet æble komme i smoothieposer? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær-banangrød m. havre (+4 mdr.)