4 x madpakker (teenager/voksen)

Chili con carne (grønnere version)

Spar på kødet og husholdningsbudgettet og spis flere grøntsager med denne nemme familievenlige opskrift på chili con carne. Min chili con carne i “grønnere version” laves på hakket oksekød og squash. Det passer for os med at jeg kan bruge halvdelen af en lille pakke hakket oksekød på 5-600g, og således strække den pakke kød til 2 eller 3 middage. Hvis man er 2 voksne og 2 små børn som vores (1½ år og 6 år), så kan portionen her nemlig efterlade en rest der kan fryses og f.eks. bruges en anden gang i tortillas eller i butterdejssamosaer.

FORSLAG TIL TILBEHØR TIL RETTEN: Couscous, creme fraiche, revet cheddar, salat, tomatbåde og tacoskaller eller nachochips.

For mere inspiration til nem og lækker hverdagsmad følg mig på Instagram (KLIK HER).

 

Opskrift på chili con carne – grønnere version (til 4 personer)

Arbejdstid: 45 minutter

 

Ingredienser

2-3 spsk smagsneutral olie

2 løg

1 fed hvidløg, presset

1 tsk hakket chili (frisk eller tørret)

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt koriander

250-300g hakket oksekød

1 squash, skyllet og revet groft

1 dåse hakkede tomater

1 dl okseboullion

2 dåser røde kidney bønner

40g mørk chokolade

Salt og peber efter smag

 

Sådan gør du:

Varm en stor gryde op ved middel varme. Tilsæt olie chili, hvidløg og krydderier og lad det stege under omrøring i et minut. Tilsæt hakket løg og steg til løgene er klare/blanke.

Tilsæt det hakkede oksekød i gryden og vend i det så det brunes. Når kødet er brunet tilsættes den revne squash og de to ting steger sammen et par minutter til squashen er sunket sammen.

Nu tilsættes hakkede tomater og okseboullion og det hele får lov at stå og simre på komfuret i 20 minutter. Her kan du imens forberede tilbehør.

Efter de 20 minutter tilsættes kidneybønner (hæld lagen fra) og den mørke chokolade (bræk den ned i retten i grove tern). Rør rundt så chokoladen blandes og smag din chili con carne til med salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x madpakker (teenager/voksen)