Pølsehorn og pizzasnegle - til alle aldre

Sådan koger du en hønsefond

Smider du skroget fra kyllingen ud, når familien har fået kylling til aftensmad….?

Lad endelig være med det! Du kan nemlig koge den skønneste hønsefond på sådan et skrog. Oplagt til en klar gammeldagssuppe med kød- og melboller, men også uundværlig i hjemmelavet fyld til tarteletter. Og så er det fantastisk som smagsgiver i gryderetter med kylling, i risotto, coq au vin, i kyllingedeller eller i en hønsesovs til et stykke godt kylling. Da den hjemmelavede hønsefond er usaltet kan den også bruges som smagsgiver i babymad – f.eks. bruger jeg det selv i min opskrift på sødkartoffel og kylling hapsere.

Læs herunder hvordan du helt nemt laver en lækker og kraftfuld hønsefond.

 

Hjemmelavet hønsefond 

Ingredienser

1 kyllingeskrog

3-4 forskellige grøntsager som smagsgiver

Evt. 2 tørrede laurbærblade

Vand (2 liter ca. – men så det dækker kyllingen i din gryde)

 

OM KYLLINGESKROGET

Brug den del af skroget du har tilbage efter de gode stykker er klippet fra og serveret. Fjern de rester af rent kød som du kan. Er der en god rest her, har du måske til en portion tarteletter. Kødet kan fryses. Kom skrog og gerne fedtet fra det fad kyllingen har stegt i med ned i gryden. Det er der masser af smag i.

OM VALG AF GRØNTSAGER

Brug grøntsager med kraftfuld smag; løg, pastinak, persillerod, selleri af alle slags, gulerødder, porre og forårsløg er rigtig gode ting at tilsætte din hønsefond. Det gør ikke noget at bruge nogle lidt kedelige grøntsager fra køleskabet – det er faktisk en god måde at få dem brugt på.

 

Sådan gør du:

Kom kyllingeskrog, kyllingefedt og rengjorte/skrællede grøntsager i en stor gryde (min er str 4 liter) og dæk med rigeligt vand. Sæt gryden på komfuret ved middel varme, kom låg på og afvent det begynder at småkoge/simre. Skru herefter ned for komfuret, så din hønsefond kun lige akkurat simrer. Lad din hønsefond simre i ca. 6 timer og tag den herefter af varmen og lad den trække 1-2 timer inden den sigtes og hældes på små fryseegnede bøtter eller i en frysepose (det sidste hvis du vil bruge den til en omgang klar suppe).

Nedfrys herefter din hønsefond og tag op efter behov.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølsehorn og pizzasnegle - til alle aldre