Jordbærtærte

Gammeldags frikadeller

Klassiske, gammeldags frikadeller med masser af smag!  Det er hvad du finder opskriften på lige her. Den indeholder ikke en helt masse eksotiske tilføjelser som revet grøntsager i farsen eller andet. Nej, det er bare klassiske danske frikadeller som min oldemor ville lave dem; simple ingredienser, fulde af smag og alt andet end tørre og kedelige.

Opskriften her er med 800g hakket svinekød/kalvekød, men har du en pakke med 400 eller 600g i kan du halvere mængden af opskriftens øvrige ingredienser.

Hvis du søger en lidt grønnere opskrift, så prøv mine kyllingedeller med persille og gulerod (KLIK HER).

For flere gode hverdagsopskrifter til børnefamilien FØLG MIG PÅ INSTAGRAM.

Opskrift på gammeldags frikadeller (ca. 20 mellemstore frikadeller)

Arbejdstid: 45 minutter (+ min. 30 minutter hvor farsen trækker i køleskab)

 

Ingredienser

800g hakket svine/kalvekød

1 stort løg

1 æg

½ dl bouillon (½ dl friskkogt vand rørt med ½ terning kalve-, okse- eller svinebouillon)

3 spsk rasp

3 spsk hvedemel

1 spsk fuldkornsmel

½ dl sødmælk

½ dl danskvand (alternativt ½ dl vand)

3/4 tsk groft salt

1/3 stødt muskat

½ tsk allehånde

1/4 tsk stødt nellike

Friskkværnet peber

Godt med smør til stegning

 

Sådan gør du:

Lav din bouillon af friskkogt vand og valgfri bouillonterning (se ingredienslisten). Lad den afkøle lidt imens du gør de andre ting til løget klar.

Skræl løget og hak det fint (tip: jeg stavblender løget så det får en helt fin konsistens).

Kom det hakkede kød, løg, æg, de tørre ingredienser, mælk og danskvand og til sidst bouillonvandet i en stor skål. Rør grundigt sammen og tilsæt friskkværnet peber.

Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt i køleskab i mindst ½ time, så farsen kan trække.

Varm en stor slip-let pande op og tilsæt rigeligt med smør. Jeg bruger gerne 50-75g til at stege i.

Form dine frikadeller med en spiseske og steg dem så de bliver gyldne på begge sider. Frikadellerne skal have ca. 10-12 minutter på hver side er min erfaring, men du kan lige brække en over og tjekke den er gennemstegt inden du tager frikadellerne af panden.

Server lune.

Frikadellerne er fryseegnet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtærte