Gammeldags oksegrydesteg

Kyllingekødboller m. teriyaki

Kyllingekødbollerne her er saftige og fulde af smag – og et kæmpe hit hos alle hjemme hos os. De er meget børnevenlige og nemme at lave, og så går de godt sammen med alt fra stegtenudler/-grøntsager, en pastasalat eller sammen med grøn salat, ris og naanbrød. Jeg serverer dem gerne sammen med min opskrift på pastasalat m. ærtemayo (KLIK HER).

Teriyaki kan evt. udskiftes med en sur-sød sauce.

Opskrift på kyllingekødboller m. teriyaki (til 4 pers.)

Arbejdstid: 30 minutter (+ gerne trækketid i køleskab mindst 30 minutter)

 

Ingredienser

5-600g hakket kyllingekød

½ løg, hakket helt fint

2-3 stilke forårsløg, hakket fint

1 fed presset hvidløg

1 æg

½ dl grøntsagsbouillon (1/3 terning grøntsagsbouillon udrørt m. ½ dl friskkogt vand – lad afkøle)

2 spsk rasp

2 spsk hvedemel

2 spsk teriyaki sauce (til farsen)

1/4 tsk salt

5 spsk teriyaki sauce (til at vende stegte kødboller i)

2 spsk sesam

1 spsk nigellafrø (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Lav grøntsagsbouillonen. Hak løget helt fint eller blend løg sammen med bouillon, så kommer der masser af saft fra løget, og du undgår løgstykker i farsen.

Kom kyllingefars, løg, bouillon, finthakket forårsløg, presset hvidløg, æg, rasp, mel, salt og 2 spsk teriyakisauce i en skål og rør det godt sammen.

Jeg foreslår, at du for bedste resultat lader farsen hvile i køleskab i 30 minutter eller gerne længere tid, men du kan godt springe direkte videre og stege dine kødboller med det samme.

Forvarm din ovn til 180 grader varmluft.

Form kødboller med en ske og placer dem med passende afstand til hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg former mine kødboller lidt mindre end jeg ville gøre til f.eks. boller i karry. Lidt mindre end en golfbold. Husk at størrelsen på dine kødboller har betydning for hvor længe de skal have i ovnen.

Start med at give kødbollerne 6-7 minutter i ovnen til de bliver faste. Tag dem ud og vend dem i en skål med teriyakisauce og drys sesamfrø/nigellafrø ned i skålen imens du vender dem rundt.

Kom dem tilbage på bagepladen og skru op for varmen til 200 grader og lad dem stege færdig.

Giv igen 6-7 minutter og bræk så en enkelt kødbolle over for at tjekke, at den er gennemstegt inden, at du tager dem alle ud af ovnen og serverer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags oksegrydesteg