Æblekage m. marengs

Luksus pølsehorn

Pølsehornene er lavet på en briochedej og har en luftighed og blødhed (og smag!), der ærligt talt sender alle de andre opskrifter i skammekrogen.

Hemmeligheden ligger dels i briochedejen og dels i at de skal sluthæve i damp.

Du får min opskrift her.

Luksus pølsehorn (16 stk.)

Arbejdstid: 3 timer (inkl. hævetid og bagetid)

 

Ingredienser

3 dl mælk

1 tsk salt

2 spsk sirup

25g gær

2 æg

½ tsk kardemomme

650g hvedemel

125g smør (stuetemperatur og skåret i tern)

8 røde pølser skåret i halve (så du får 16 stk.)

Ketchup

 

Pensling: sammenpisket æg

Drys: Sesam- og nigellafrø

 

Sådan gør du:

Lun mælken i en lille kasserolle til den er lillefingervarm (ca. 37 grader).

Kom mælken i et stort dejfad og tilsæt salt, sirup, kardemomme og gær. Rør grundigt til gæret er opløst og slå herefter begge æg ud i skålen. Rør igen.

Tilsæt 400g hvedemel og de 125g smør. Rør grundigt og længe til du har en blank og ensartet dej, hvor alt smør er rørt ud. Jeg rører i ca. 5 minutter her (hvilket faktisk er længere tid end man lige tror – prøv at sætte tid på).

Tilsæt de sidste 250g hvedemel og rør igen grundigt og længe til dejen er blank og ensartet. Slut af med at samle dejen med en grydeske ved at røre langs skålens sider og på den måde samle dejen til en kugle i midten.

Tildæk med viskestykke og lad dejen hæve i 1½ time et lunt sted.

Drys en smule hvedemel på dit køkkenbord (endelig ikke for meget – dejen skal bibeholde sin smidighed og fugt!) og vend dejen ud på bordet. Fordel hvedemel på dine håndflader og ælt lynhurtigt dejen op. Det tager ca, 30 sekunder og du skal ælte hurtigt – dejen er lidt klistret.

Del dejen i 16 lige store stykker – hvert stykke skal ca. veje 75g, så får du pølsehorn i ensartet størrelse.

Hvert pølsehorn laves ved at du fordeler mel på dine hænder, triller en dejklump til en pølse mellem hænderne, fordeler ketchup på den røde pølse og ruller dejen omkring.

Placer efterhånden pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.

Når alle pølsehornene er på bagepladen pensler du dem med sammenpisket æg og drysser med sesam- og nigellafrø.

Kog ½ liter vand i elkedel. Placer pølsehornene i midten af en kold, slukket ovn. I bunden af ovnen stiller du et dybt fad og hælder det nykogte vand i. Luk ovnlågen og lad pølsehornene hæve i 15 minutter i dampen fra det kogte vand.

Løft fadet med det varme vand ud af ovnen og lad pølsehornene blive i ovnen. Tænd straks ovnen på 190 grader traditionel varme (over-under-varme) og lad pølsehornene stå i ovnen imens den varmer op.

Bag i 25 minutter fra ovnen tændes.

Når pølsehornene er færdigbagte tager du dem ud og dækker straks pladen med et rent viskestykke.

Lad viskestykket ligge på de varme pølsehorn i 10 minutter.

12 kommentarer

  • Nanna

    Hej 🙂
    Jeg vil gerne lave en dobbeltportion,og jeg kan ikke have dem alle i ovnen på én gang, så ovnen vil være varm når andet hold skal i ovnen. Hvor længe vil du give dem og ved du om de bliver lige så gode, når de kommer i en varm kontra kold ovn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nanna
      Det kan du sagtens. Bagetiden skal nedsættes – men det kan variere. Jeg vil tro at de skal have 16-17 minutter, men du må vurdere ved at se på dem og banke lidt på dem. Dejen skal lyde hul. God bagelyst 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janie

    Hej 😀
    Et spørgsmål. Bager du flere plader i ovnen ad gangen? Jeg kan i hvert fald ikke få 16 pølsehorn på én plade. Normalt plejer man jo mest at bruge varmluft hvis man skal have flere plader i ovnen ad gangen, så jeg er lidt i tvivl om hvordan du gør?
    Mvh Janie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Janie
      Ja jeg kommer dem i ovnen på 1 plade (se også billedet i opskriften) 🙂
      Men du kan sagtens fordele dem på 2 plader og bage ved varmluft. Bare hold øje med hvornår de er færdige så.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Kan de holde et par dage og stadig være gode?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det kan de. Opbevar dem i køleskab og lun dem kortvarigt i mikroovn inden de serveres eller pakkes i madpakke 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Theresa
    Kan man bruge kærnemælk i stedet for almindelig mælk eller vil det ikke gøre noget godt for dejen? Min erfaring i andre sammenhænge er, at kærnemælk gør bagværket mere luftigt.
    Bh. Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Julie
      Det vil du helt bestemt godt kunne bruge 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lina

    Hej
    Er de fryseegnet? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Kan man bruge en rørmaskine 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ditte
      Det kan du godt 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblekage m. marengs