Pizzastave m. gulerod til de mindste (+6 mdr.)
Her får du opskriften på den skønneste pizzasnack i babyvenlig version. En traditionel pizzasnegl eller pizza kan være lidt en udfordring for de små at spise, da en gærdej typisk er sej og har “bid” i sig. Disse er lavet med bagepulver og derfor også ultranemme at lave. De minder om min opskrift på pølsehornsstave.
Stavene indeholder gulerod, så de også har lidt grønt i sig, og så er de uden mælk (ingen ost).
Jeg har lavet dem med pepperoni, men de kan også laves med tilberedt hakket oksekød, kyllingetern eller – for en vegetarisk version – med oliven. Sørg for fyldet du vælger er i bitte små stykker og tilsæt 0,75 dl af det i stedet for pepperoni.
Stavene er hurtige at lave og perfekte til madpakken, frokosttallerkenen eller som supplement til babys aftensmad. De er nemme at holde om og gumle af, og så er de skærefaste så de også kan skæres i små bidder til pincetgreb.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på pizzastave til de mindste (ca. 25 stk.)
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Arbejdstid: 40 minutter (inkl. bagetid)
Ingredienser
130g gulerod i helt små tern
2 æg
1 dl solsikkeolie eller rapsolie
½ dl vand
3 dl hvedemel
1 dl specialmel (en fuldskornsmel eller anden specialmel – jeg har brugt quinoamel)
1/3 tsk bagepulver
10 skiver pepperoni (eller 0,75 dl kyllingetern)
3 tsk tomatpuré
Sådan gør du:
Skræl gulerødder svarende til 130g og skær dem i bittesmå tern. Kom ternene i en lille gryde og dæk dem med vand og kog dem til de er møre og bløde. Hæld vandet fra og tag ½ dl af ternene fra i en lille skål. Resten af gulerodsternene blendes med en stavblender til en helt fin mos. Lad det afkøle lidt så det kun er lunt.
I en ren røreskål kommes æg, olie, vand og gulerodsmos. Rør sammen med en grydeske til en jævn konsistens.
Afmål mel og bland bagepulver heri. Skær pepperoni i helt bittesmå stykker.
Kom melblanding, pepperoni, tomatpure og resten af gulerodsternene i skålen og rør det hele grundigt sammen.
Beklæd en lille ovnfast bradepande (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter.
Lad afkøle og udskær herefter i stave.
Stavene er fryseegnet (op til 3 mdr.) eller kan opbevares i køleskab (3 døgn).
Kære forstadsmor❤️
Kan man bruge grahamsmel ?