Verdens bedste brownie

Tørrede blomster, græs og grene

Tørrede blomster har længe været noget jeg har haft stående fremme herhjemme, men på det seneste er det virkelig også blevet en ting indenfor modebilledet i boligindretningen.

Det afspejler sig bl.a. ved at du for tiden kan købe tørret græs, blomster og grene til overpris i hovedstadens interiørforretninger. Som eksempel så jeg verden mindste bundt tørret lavendel (der var vel 12 grene) til 85 kroner – det er altså en vanvittig pris at høre for en pige som mig med jyske rødder!

Derfor er det smarteste selvfølgelig også at tørre sine egne blomster – og helt ærligt, det er jo verdens nemmeste ting. Det eneste du skal have styr på er hvilke blomster, der er gode at tørre. Prydgræs og grene er også gode at tørre og bidrager virkelig til det rustikke look i en tørret buket.

Jeg anbefaler:

  • Pampasgræs
  • Hvede
  • Byg
  • Alle slags grene
  • Evighedsblomst
  • Hortensia
  • Trommestikker
  • Lavendel
  • Brudeslør
  • Tidsler

En generel huskeregel: Alle blomster der ikke er meget vandsugende er generelt gode.

1. Holmegaard, Old English Hyacintvase – egentlig en vase til løgplanter, men køb den allerede nu og brug den til et par enkle tørrede blomster som f.eks. trommestikkere (249,95 kr.)

2. Holmegaard, Primulavase – smuk og elegant vase til den mere fyldige buket (599,95 kr.)

3. H&M Home, Rund glasvase –  virkelig fin vase med elegant kant i guld-look og som vil stå smukt med masser af tørrede hortensiaer og markblomster (149,00 kr.)

 

Når blomster, græs og grene skal tørre skal du faktisk ikke gøre andet end at stille dem i en vase uden vand. Ved blomster med store grønne blade på stilken (som f.eks. hortensia), er det en god idé at nippe bladene af.

Derefter er det bare at vente på at blomsterne tørrer – og se den smukke forandring de gennemgår imens det sker.

Hvis du endelig skal købe nogle tørrede blomster/græs at supplere op med (det benytter jeg mig også af), så anbefaler jeg HowAbout, hvor græsbundterne på billedet øverst er fra. De tager 25,- pr. bundt. En ganske fair pris.

H&M Home har også mange fine tørrede blomster, grene og prydgræs. Her er det lidt mere pebret og du giver 90,- for et bundt, som dog har en solid størrelse. Jeg har set, at de ofte har to bundter for 150,-

Nedenfor kan du se nogle billeder af tørrede buketter i mit hjem.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste brownie